Oorlel correctie
De oorlel is een belangrijk deel van uw gezicht waaraan u uw oorbellen draagt. Door het gewicht van uw oorbellen en door het proces van ouder worden de oorlellen dunner, slapper en kunnen ze uitrekken; bovendien kan een gaatje van uw oorlel ook groter worden en zelfs uitscheuren. Een oorlel correctie kan deze problemen oplossen. Dit kan bestaan uit een versteviging van uw oorlel met een filler, het inkorten van uw oorlel of het herstellen van uw te grote oorlel gaatje of zelfs uitgescheurde oorlel. Voor een dergelijke procedure bent u bij Prof. Aesthetics in Haren nabij Groningen bij Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg en eerste hoogleraar Esthetische Chirurgie in Nederland (en zelfs Europa) op het beste en hoogste adres.
Voor wie is een oorlel correctie geschikt?
Wanneer uw oorlel dunner is geworden en slapper, dan bent u een uitstekende kandidaat om uw oorlel te laten verstevigen met een filler (zie ook filler behandelingen). Is de oorlel te lang dan kan hij korter worden gemaakt en is de oorlel uitgescheurd dan kan deze weer netjes worden gesloten.
Hoe voeren wij een oorlel correctie uit?
Vlak vóór de operatie tekent de medisch specialist van Prof. Aesthetics Prof. dr. Berend van der Lei de oorlel en het probleem af. Daarna wordt het gebied gedesinfecteerd en steriel afgedekt.
Voor versteviging van de oorlel wordt een speciale filler gebruikt; dit wordt ingespoten met een klein scherp naaldje en doet nauwelijks pijn. Na een paar dagen kunt u dan weer uw oorbellen dragen in een fraai stevige oorlel die is ontstaan.
Is de oorlel uitgescheurd of te lang: dan wordt eerste de oorlel verdoofd door verdoving in te spuiten in het te behandelen gebied. Uw gezicht wordt met een steriele doek met hierin een opening voor het oor afgedekt. Nadat de verdoving is ingewerkt wordt het aangetekende gebied ingesneden en wordt de aangetekende huid volgens planning verwijdert. Hierna sluit de Prof. Dr. Berend van der Lei de wond weer in lagen met (combinatie van oplosbare en onoplosbare) hechtingen. Omdat het litteken in de oorlel zit en vaak tegen de rand van de oorlel tegen het hoofd aan in de natuurlijk plooi en huidlijn hier, valt het direct vanaf het begin maar zeer beperkt op. Het effect van de oorlel is meteen waarneembaar: de grootte van de oorlel is direct zichtbaar verkleind en/of de uitgescheurde oorlel is gerepareerd. De “verhouding van de grootte van de oorlel klopt weer” .
Het resultaat
Het resultaat van een oorlel versteviging met de speciale filler is direct zichtbaar en duidelijk. Vaak raden we aan de behandeling na 4-6 maand een tweede keer te laten uitvoeren, waarna men vaak een langdurig effect behoudt (nog wel 1-2 jaar).
In de eerste maanden na een plastisch chirurgische oorlel correctie kunnen de littekens wat rood en stug zijn. Weer gaatjes prikken in geval van een uitgescheurde oorlel kan na 6 weken alweer met vervolgens weer dragen van oorbellen. Dit geld ook voor het inkorten van een te lange oorlel.
Na ongeveer 3-6 maanden kan Prof. dr. Berend van der Lei pas het echte eindresultaat beoordelen. Meestal is het resultaat goed te noemen. De meeste mensen zijn tevreden over het resultaat van een oorlel correctie.
Het intake gesprek voor een oorlel correctie
Alvorens een oorlel correctie uit te voeren vindt eerst een zogenaamd intakegesprek plaats. Tijdens dit consult met Prof. dr. Berend van der Lei krijgt u uitvoerig de gelegenheid om uw wensen, klachten en vragen te bespreken. Prof. dr. Berend van der Lei onderzoekt uw oorlellen en bespreekt met u of een oorlel correctie uw probleem voldoende kan oplossen. Soms is dus alleen behandeling met een filler voldoende om een beter en mooi natuurlijk resultaat te bereiken.
Vervolgens worden al uw vragen beantwoordt en informeert hij/zij u zo volledig mogelijk over de voorbereiding, de behandeling, het te verwachten resultaat en de mogelijke complicaties. Een verkeerd beeld hiervan kan leiden tot teleurstelling.
Prof dr. Berend van der Lei bespreekt ook met u wanneer hij niet overtuigd is dat hij uw probleem voldoende kan oplossen, dit komt bij een oorlel probleem gelukkig zelden voor.