Spierontspanners en Fillers

Voor het behandelen van rimpels en fronslijnen

Spierontspanners: BOTOX

Wat is botox?

Botox is een natuurlijk eiwit, wat ervoor zorgt dat een spier, nadat deze hiermee is ingespoten, niet meer kan worden aangespannen. Hierdoor kunnen rimpels, die ontstaan door voortdurende aanspanning van spieren, worden uitgeschakeld.

 

Welke rimpels kunnen met Botox worden behandeld?

Voorbeelden van rimpels veroorzaakt door overmatige aanspanning van spieren en die behandeld kunnen worden met Botox zijn de fronsrimpels van het voorhoofd, boosheidrimpels/fronsrimpels tussen de wenkbrauwen, en de lachrimpels naast en onder de ogen (kraaienpootjes). Daarnaast kan Botox ook gebruikt worden tegen overmatig zweten onder de oksels en tegen tandenknarsen.

 

Hoe wordt Botox gebruikt?

Botox wordt in kleine hoeveelheden met een zeer dun naaldje in de spier gespoten die verantwoordelijk is voor de rimpel. Na uiterlijk drie tot vijf dagen is het effect maximaal. Tegen overmatig zweten onder de oksels wordt Botox net onder de huid ingespoten.

 

Hoelang blijft het resultaat bestaan?

De werking en daarmee het effect van Botox tegen rimpels als gevolg van overmatige aanspanning van spieren houdt gedurende drie maanden aan. Daarna is herhaling van de behandeling nodig, na meerdere behandelingen is het effect vaak langer tot soms wel 6 tot 9 maanden. De werking van Botox tegen overmatig zweten en tandenknarsen duurt 9 tot 12 maanden.

 

Is Botox gebruik veilig en zijn er bijwerkingen, risico’s en complicaties?

Botox wordt als een veilig middel gezien. Echter de producenten van botox adviseert geen Botox te gebruiken bij patiënten met neurologische ziektebeelden en spierzwakte vanwege een mogelijke relatie die zou kunnen bestaan. Lokale bloeduitstortingen kunnen ontstaan ter plaatse van de inspuitplaatsen. Heel soms komt het voor dat na behandeling van boosheidrimpels/fronsrimpels het bovenooglid iets gaat zakken door het enigszins uitzakken van de Botox naar de hefspier van het bovenooglid (risico wordt geschat op zo’n 2-4% ). Deze bijwerking verdwijnt altijd weer.

 

Kan Botox worden herhaald?

Om een langdurig blijvend effect te behouden van Botox kan de behandeling herhaald worden zodra het effect begint af te nemen of weer verdwenen is.

 

Fillers: HYALURONZUUR

Wat is een filler/hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een natuurlijk eiwit dat normaal aanwezig is in de huid. Hiermee kunnen rimpels en plooien gevuld worden. Het hyaluronzuur wordt in de vorm van een gel diep in of net onder de huid ingespoten.

 

Hoe wordt hyaluronzuur gebruikt?

Hyaluronzuur wordt met behulp van of een zeer dun naaldje of met behulp van een zeer fijne canule ingespoten. De behandeling is vaak nauwelijks pijnlijk. De bovenlip (voor lipvergroting) wordt meestal van te voren verdoofd.

 

Hoe reageert de huid onmiddellijk na de behandeling?

Na enkele uren kan er enige lichte zwelling en roodheid ontstaan. Deze reacties zijn altijd mild van aard en verdwijnen spontaan. Ook kan er enige bloeduitstorting ontstaan.

 

Zijn er speciale maatregelen nodig na een behandeling?

Na de behandeling kunt u direct gebruik maken van make-up, uw eigen dagelijkse huidverzorgende producten gebruiken en uw gezicht normaal wassen. U hoeft niet uit de zon te blijven en u kunt normaal gebruik maken van zonnebanken en solaria.

 

Wat is het resultaat van de hyaluronzuur inspuiting?

Het opvullend effect treedt na injectie direct op en is dan ook direct te zien. Meestal wordt een bepaalde niet te grote hoeveelheid ingespoten, die na 1 tot 3 maand herhaald wordt. Op deze wijze kan een goed gedoseerd en gelijkmatig resultaat worden bereikt dat veel langer (9-12 maanden) blijft bestaan. Daarna dient weer behandeling plaats te vinden om het oorspronkelijk verkregen resultaat te behouden.

 

Is hyaluronzuur veilig en zijn er bijwerkingen, risico’s en complicaties ?

Hyaluronzuur is een natuurlijk product, dat in de normale huid voorkomt en het is volledig biologisch afbreekbaar. De kans op een allergische reactie is nagenoeg nihil maar er is altijd een klein risico op wat zwelling en bloeduitstorting; dit verdwijnt echter vaak binnen 1 tot 2 weken. Soms is een aanvullende behandeling nodig voor een nog beter en langduriger effect.

 

Heeft u problemen en/of zorgen over rimpels en plooien maak dan een afspraak bij Prof. Aesthetics (050-8796007 iedere dag van 8 – 22 uur) voor een goed en eerlijk advies: een combinatie van Botox met een filler komt vaak voor. Prof. Aesthetics streeft ernaar dat u een natuurlijk goed uitziend resultaat krijgt dat past bij hoe u zich voelt.