Ooglid-correcties en andere gelaatscorrecties

Met natuurlijke uitstraling

Het komt regelmatig voor dat met het ouder worden de huid rond de oogleden slapper wordt en over de ogen heen gaat hangen (dermatochalasie) en wallen onder de onderoogleden veroorzaakt. Ook kunnen de wenkbrauwen gezakt zijn evenals de mondhoeken of de bovenlip en kunnen de oorlellen te lang zijn geworden. Een vaak over de zojuist genoemde aspecten gehoorde klacht is dat men er hierdoor moe of te oud uit ziet, niet passend bij hoe men zich voelt.

De zojuist genoemde problemen kunnen vaak goed worden opgelost door een bovenooglid en/of een onderooglidcorrectie, een wenkbrauwlift, een mondhoeklift, een liplift of een oorlelcorrectie. Toch is het belangrijk te weten dat er altijd meerdere factoren zijn, die bij de zojuist genoemde problemen een rol kunnen spelen; daarom is eerst een consult bij Prof. Aesthetics aangewezen om alles goed in kaart te brengen. Daarna kan voor u een op maat gemaakt plan van aanpak worden opgezet. Prof. dr. Berend van der Lei is door zijn jarenlange ervaring de specialist op het gebeid van uw gelaat om te zorgen voor een mooi natuurlijk resultaat; hij beheerst als geen ander zeer verfijnde operatietechnieken voor het verkrijgen van een zo goed mogelijk natuurlijk resultaat.

 

Hoe verloopt een ooglidcorrectie of andere behandeling

Correctie geschiedt bij voorkeur onder plaatselijke verdoving. Vlak voor de operatie tekent de plastisch chirurg af hei en wat geopereerd moet worden. Littekens worden gepland zoveel mogelijk in de natuurlijke huidlijnen en plooien. Een dergelijk litteken is daarom op lange termijn nauwelijks zichtbaar.

 

Na een correctie

Na de correctie kan het behandelde gebied wat gezwollen en blauw zijn. Er wordt meestal geen verband aangebracht, zodat wassen en douchen mogelijk blijft. Het verdient aanbeveling om thuis voor een paar dagen paracetamol te gebruiken. De pijn en zwelling worden daarmee tegengegaan. Na zeven tot 10 dagen dagen worden de hechtingen verwijderd, waarna het litteken eventueel met een zalf of crème kan worden ingesmeerd.

 

Het resultaat van een correctie

Na zes tot twaalf weken kan het eindresultaat worden bepaald van de bij u uitgevoerde correctie. Het resultaat van een correctie is bijna altijd meer dan goed te noemen, het gevoel van de huid rond het litteken neemt altijd af door de operatie, maar herstelt gelukkig wel weer enigszins.

 

Risico’s en complicaties

Soms komt bij een correctie een meer dan normale bloeduitstorting voor. Dit is meestal niet ernstig. Door reactie van het litteken kan een trekkend gevoel ontstaan, dit verdwijnt meestal na weken tot maanden voordat dit helemaal over is. Ook kunt u last krijgen van wat zwelling. Zelden treedt infectie op. Specifieke risico’s of complicaties kunt u lezen in de voorlichtingsbrochures van Prof. Aesthetics.

 

Heeft u last van de hierboven genoemde problemen waardoor u er vermoeid of te oud voor uw leeftijd uitziet, maak dan een afspraak bij Prof. Aesthetics (050-8796007 iedere dag van 8 – 22 uur). Prof.dr. Berend van der Lei heeft door zijn jarenlange ervaring een goede kijk op wat er eventueel zou moeten gebeuren zodat u weer er natuurlijk stralend gaat uitzien.