Lip lift

De lip lift

De bovenlip is erg bepalend voor de uitstraling die uw gezicht heeft: een te lange bovenlip met daardoor vaak ook minder projectie van de bovenlip geeft een duidelijk oud imago en geeft de indruk van een “lijzig” uiterlijk. Een lift van de bovenlip kan deze indruk geheel omkeren en daarom een goede reden zijn deze te laten uitvoeren. Voor een dergelijke procedure bent u bij Prof. Aesthetics in Haren nabij Groningen bij Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg en eerste hoogleraar Esthetische Chirurgie in Nederland (en zelfs Europa) op het beste en hoogste adres.

Bekijk de tarieven


Wat is een
lip lift?

Een lip lift is een plastisch chirurgische behandeling van de bovenlip waarbij de lengte van de bovenlip wordt ingekort via een klein sneetje onder de neus basis. Hiermee wordt niet alleen de lengte van de bovenlip fraai ingekort maar wordt ook het lippenrood weer beter zichtbaar: u krijgt weer een lip. De lip lift vindt onder plaatselijke verdoving plaats.

Voor wie is een lip lift geschikt?

Een lip lift is geschikt voor iedereen waarbij de bovenlip relatief te lang is geworden en waarbij ook vaak het lippenrood van de bovenlip nauwelijks meer zichtbaar is waardoor er een ouder vaak wat lijzig ervarend uiterlijk is ontstaan.

Wanneer men zich stoort aan de zojuist genoemde situatie is er een goede reden om een lip lift te overwegen en te laten uitvoeren.

Hoe voeren wij een lip uit?

Vlak vóór de operatie tekent Prof. dr. Berend van der Lei het plan van de lip lift af; onder de neusingang, zodat de littekens later zo weinig mogelijk zullen gaan opvallen. Daarna wordt het gebied gedesinfecteerd en steriel afgedekt. Een lip lift vindt plaats onder plaatselijke verdoving waarbij verdoving gespoten wordt in het te behandelen gebied. Uw gezicht wordt met een steriel doek met hierin een opening voor het afgedekt. Nadat de verdoving is ingewerkt wordt het aangetekende gebied ingesneden en wordt de aangetekende huid volgens planning onder de neus van het bovenste deel van uw bovenlip verwijdert. Hierna sluit Prof. Van der Lei de wond weer in lagen met (combinatie van oplosbare en onoplosbare) hechtingen. Omdat het litteken langs de rand onder de neusingang loopt in de natuurlijk plooi en huidlijn hier, valt het direct vanaf het begin maar zeer beperkt op. Het effect van de lip lift is direct waarneembaar: de lengte van de bovenlip “klopt weer in verhouding” en bovendien is de bovenlip qua projectie weer meer zichtbaar. De operatie duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Het resultaat

Direct na de operatie zijn de littekens duidelijk zichtbaar en kan de huid wat gezwollen zijn. Na verloop van tijd (weken) vervagen deze littekens (en zijn ze vaak nauwelijks meer zichtbaar en is de zwelling verdwenen. Na zes tot twaalf weken kan de plastisch chirurg het eindresultaat bepalen. Er is altijd een duidelijke verbetering van de lengte van de bovenlip en vaak ook van de projectie van de bovenlip. Verwacht echter geen 100% perfectie van de bovenlip: vaak is voor aanvulling van het volume van het lippenrood een lip filler (hyaluronzuur) nodig voor een nog beter bij u passend resultaat.

De meeste mensen zijn zeer tevreden over het resultaat van de lip lift.

Het intake gesprek voor een lip lift:

Alvorens een lip lift uit te voeren vindt eerst een zogenaamd intakegesprek plaats. Tijdens dit consult met Prof dr. Berend van der Lei krijgt u uitvoerig de gelegenheid om uw wensen, klachten en vragen te bespreken. Prof dr. Berend van der Lei onderzoekt uw gelaat en specifiek uw bovenlip en bespreekt met u of een lip lift uw probleem voldoende kan oplossen. Vervolgens worden al uw vragen beantwoord en wordt u zo volledig mogelijk geïnformeerd over de behandeling: over de voorbereiding, de behandeling, het te verwachten resultaat en de mogelijke complicaties. Een verkeerd beeld hiervan kan leiden tot teleurstelling.

Prof dr. Berend van der Lei bespreekt ook met u wanneer hij niet overtuigd is dat hij uw probleem voldoende kan oplossen. Waar dit mogelijk is, stelt hij een combinatie met andere behandelingen of een andere voor u betere oplossing voor (bijvoorbeeld een lip lift in combinatie met een lipfiller in tweede instantie).

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina