Bovenooglidcorrectie

De bovenooglidcorrectie

Het komt regelmatig voor dat met het ouder worden de huid van de boven oogleden slapper wordt en deze wat meer uitrekt en vervolgens op en over de wimpers van de bovenoogleden gaat liggen; dat geeft vervolgens een vaak ietwat vermoeide blik, een uitstraling die eigenlijk niet past bij uw innerlijk. Bovendien kan het ook uw zicht nog enigszins hinderen. Een bovenooglid correctie is dan een goede optie om die vermoeide blik te corrigeren. Voor een dergelijke procedure bent u bij Prof. Aesthetics in Haren nabij Groningen bij Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg en eerste hoogleraar Esthetische Chirurgie in Nederland (en zelfs Europa) op het beste en hoogste adres.

Bekijk de tarieven


Wat is een
bovenooglidooglidcorrectie?

Een bovenooglid correctie is een plastisch chirurgische behandeling van de te veel overhangende huid van het bovenooglid; dit te veel wordt bij deze procedure, die meestal onder plaatselijke verdoving plaats vindt, verwijderd. Daarnaast wordt eventueel ook nog aanvullend extra uitpuilend vet verwijderd omdat dit een zichtbare hinderlijke zelling geeft bij de ooghoek. Ook kan aanvullende de wenkbrauw nog een gelift worden en kunnen de lachrimpels verzacht worden.

Voor wie is een ooglidcorrectie geschikt?

Een bovenooglid correctie is geschikt voor iedereen waarbij (bij een normale wenkbrauw positie) er te veel huid overhangt op het bovenooglid en waardoor er een vermoeid of ouder uiterlijk is ontstaan.

Wanneer men zich stoort aan de zojuist genoemde situatie is er een goede reden om een bovenooglid correctie te overwegen en te laten uitvoeren.

Hoe voeren wij een bovenooglidcorrectie uit?

Vlak vóór de operatie tekent de medisch specialist van Prof. Aesthetics Prof. dr. Berend van der Lei het huiddeel af dat weggenomen moet worden. Daarna wordt het gebied gedesinfecteerd en steriel afgedekt. Na plaatselijke verdoving wordt via een snee in de plooi van het bovenooglid het huidoverschot weggehaald. Het eventueel uitpuilende vet ter plaatse van de mediale ooghoek wordt ook verwijderd.  Soms, wanneer ook blijkt dat de hefspier is uitgereikt, wordt deze weer wat ingekort, zodat u het bovenooglid weer goed open kan krijgen. Tot slot wordt de huid gehecht. De hechtingen worden na een week weer verwijderd. Deze procedure kan gecombineerd worden met een wenkbrauw lift bij laagstand van de wenkbrauw en/of met vermindering van de lachrimpels.

Het resultaat

Na zes tot twaalf weken kan het eindresultaat van de bovenooglidcorrectie bepaald worden.  Het resultaat is bijna altijd goed te noemen en de meeste mensen zijn dan ook  tevreden tot zeer tevreden. Kraaienpootjes zijn met deze operatie in het algemeen niet te corrigeren.

Het grootste deel van het litteken van een bovenooglid correctie komt te liggen in de natuurlijke plooi van het bovenooglid. De littekens zijn daarom nauwelijks zichtbaar.

Het intake gesprek voor een ooglidcorrectie

Alvorens een bovenooglid correctie uit te voeren vindt eerst een zogenaamd intakegesprek plaats. Tijdens dit consult met Prof dr. Berend van der Lei krijgt u uitvoerig de gelegenheid om uw wensen, klachten en vragen te bespreken. Prof dr. Berend van der Lei onderzoekt uw gelaat en bovenoogleden en bespreekt met u of een bovenooglid correctie uw probleem voldoende kan oplossen. Vervolgens worden al uw vragen beantwoord en wordt u zo volledig mogelijk geïnformeerd over de behandeling: over de voorbereiding, de behandeling, het te verwachten resultaat en de mogelijke complicaties. Een verkeerd beeld hiervan kan leiden tot teleurstelling.

Prof dr. Berend van der Lei bespreekt ook met u wanneer hij niet overtuigd is dat hij uw probleem voldoende kan oplossen. Waar dit mogelijk is, stelt hij een combinatie met andere behandelingen of een andere voor u betere oplossing voor (bijvoorbeeld een ‘directe wenkbrauwlift’ of ‘voorhoofdslift’).

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina