Huidafwijking verwijderen

Algemeen: huidafwijking verwijderen

Moedervlek/ pukkel / fibroom en andere onschuldige huidgezwellen in het gelaat.

Wanneer u in het gelaat storend zichtbare huidafwijkingen heeft, kan dit een reden zijn om deze te verwijderen: ze zijn immers altijd zichtbaar en camouflage van een huidverdikking is vaak niet goed mogelijk. Wanneer u in het gelaat of elders op uw lichaam iets dergelijks heeft kan dat een goede reden zijn om een behandeling te overwegen: het verwijderen van een lokale huidafwijking is dan een goede optie. Voor een dergelijke procedure bent u bij Prof. Aesthetics in Haren nabij Groningen, bij Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg en eerste hoogleraar Esthetische Chirurgie in Nederland (en zelfs Europa) op het beste en hoogste adres.

Bekijk de tarieven


Wat is een
zogenaamde “minimal incision” techniek voor het verwijderen van een huidafwijking?

Minimal incision techniek voor verwijderen van een huidafwijking is een plastisch chirurgische techniek waarbij met een speciaal zeer scherp en klein mesje, na verdoving, de betreffende huidafwijking met een zo’n maximaal kleine snede mogelijk verwijderd wordt. Het litteken wordt in principe niet langer dan de huidafwijking. De minimal incision vindt onder plaatselijke verdoving plaats.

Voor wie is een minimal incision techniek van een huidafwijking geschikt?

Een minimal incision is geschikt voor iedereen die een huidafwijking heeft in het gelaat of elders op het lichaam.

Wanneer men zich stoort aan een huidafwijking in het gelaat of elders, dan is dit  een heel goede reden om de betreffende huidafwijking via de minimal incision techniek te laten verwijderen.

Hoe voeren wij een minimal incision techniek uit voor een huidafwijking?

Vlak vóór de operatie tekent de medisch specialist van Prof. Aesthetics Prof. dr. Berend van der Lei de huidafwijking af die verwijdert moet worden. Daarna wordt het gebied gedesinfecteerd en steriel afgedekt. Na plaatselijke verdoving wordt met behulp van een speciaal chirurgisch mesje de huidafwijking precies verwijderd en waarbij het litteken niet langer wordt dan de huidafwijking zelf.

Tot slot wordt de huid weer gesloten met hechtingen. Er komt dus wel een litteken maar deze is niet langer dan de verwijderde huidafwijking en ligt meestal in het verloop van de natuurlijke huidlijnen.

Het resultaat

In de eerste maanden na een littekencorrectie zijn littekens vaak rood en stug. Na ongeveer 6 maanden tot één jaar kan de plastisch chirurg het eindresultaat bepalen. Meestal is het resultaat goed te noemen. De meeste mensen zijn tevreden over het resultaat van de correctie, omdat ze van tevoren een realistisch beeld hebben gekregen over het te kunnen behalen resultaat.

Het intake gesprek voor het verwijderen van een huidafwijking met de minimal incision techniek:

Alvorens een minimal incision uit te voeren vindt eerst een zogenaamd intakegesprek plaats. Tijdens dit consult met Prof dr. Berend van der Lei krijgt u uitvoerig de gelegenheid om uw wensen, klachten en vragen te bespreken. Prof dr. Berend van der Lei onderzoekt uw huidafwijking goedaardig is en dus deze kan behandelen met een minimal incison techniek.

Wanneer de huidafwijking niet zeker goedaardig is, moeten we hierop ook onderzoek doen.

Prof dr. Berend van der Lei bespreekt ook met u wanneer hij niet overtuigd is dat hij uw probleem voldoende veilig kan oplossen. Waar dit mogelijk is, stelt hij een andere behandeling of een andere voor u betere oplossing voor (bijvoorbeeld ruimere excisie met onderzoek).

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina