Botox behandeling

De Botox behandeling

Wanneer u steeds meer rimpels in het gezicht krijgt door regelmatig aantrekken van uw gezichtsspieren, zoals de frons rimpels, de voorhoofdsrimpels en de lachrimpels, en u zich hieraan stoort, dan is een behandeling met Botox (Botuline Toxine) een goede optie om deze dynamische rimpels te verzachten en/of laten verdwijnen. Voor een dergelijke behandeling bent u bij Prof. Aesthetics in Haren nabij Groningen bij Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg en eerste hoogleraar Esthetische Chirurgie in Nederland (en zelfs Europa) op het beste en hoogste adres.

Bekijk de tarieven


Wat is Botox?

Botuline Toxine, vaak in naam beter bekend als Botox wordt gebruikt om rimpels die ontstaan door beweging te verminderen. De behandeling vindt plaats in één of twee sessies, waarbij het resultaat in de loop van enkele dagen tot 2 weken zichtbaar wordt en meestal 3 tot 4 maanden standhoudt. Na deze periode is de stof volledig afgebroken door het lichaam en heeft de spier zich van de tijdelijke ontspanning hersteld. Herhaling is mogelijk.

Daarnaast kan het ook gebruikt worden tegen overmatige transpiratie: Het middel wordt dan ingespoten in een diepere huidlaag van de oksels, of onderhuids in handen of voeten. De productie van zweet wordt hiermee geremd, soms wel voor negen tot twaalf maanden.

Door op strategische plekken in het gezicht kleine beetjes Botuline Toxine in te spuiten kunnen we die beginnende lijntjes laten verdwijnen of de frons verzachten.

Hoe werkt Botuline Toxine?

Sommige rimpels, zoals die van de frons, het voorhoofd en kraaienpootjes, worden door herhaalde spierbewegingen veroorzaakt. Die spierbewegingen zorgen ervoor dat de rimpels steeds dieper in de huid gaan zitten. Dit kan doorbroken worden door de spieren die voor beweging, en dus voor rimpels, zorgen te verzwakken. Hiermee wordt de oorzaak van de rimpels aangepakt. Rimpels die zijn ontstaan door een slapper wordende huid of door frequente blootstelling aan de zon, kunnen niet met Botox behandeld worden. Er moet in dit geval een ‘filler’ worden gebruikt om het volume terug te brengen óf er moet een huidverbeterende behandeling worden ingezet.

Met Botox kan nog veel meer. Met bepaalde technieken kunnen ook allerlei accenten worden gelegd in het onderste gedeelte van het gezicht. Omlaag hangende mondhoeken kunnen iets omhoog worden gebracht of kleine putjes in de kin veroorzaakt door overactieve spiertjes bij het sluiten van de mond, kunnen worden verzacht.

Voor wie is een botox behandeling geschikt?; Toepassingen van Botuline Toxine

De meest voorkomende toepassingen van Botuline Toxine zijn: fronsrimpel, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, wenkbrauwlift, over ontwikkelde kaakspieren door knarsetanden, omlaag staande mondhoeken, putjes in de kin en verticale banden in de hals.

Hoe voeren wij een Botox behandeling uit?

Prof. dr. B. van der Lei spuit de Botuline Toxine in kleine hoeveelheden met een zeer dun naaldje in de spier die verantwoordelijk is voor de rimpel. De prikjes van de injecties kunnen iets pijn doen, maar de meeste mensen ervaren een behandeling met Botuline Toxine niet als zeer pijnlijk. Een verdoving is dan meestal ook niet nodig. De Botuline Toxine bindt zich op de plaats waar de zenuw de spier binnenkomt. Hierdoor komen er geen prikkels meer van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spierwerking tijdelijk uitgeschakeld wordt.

Het resultaat

Na twee tot maximaal zeven dagen is het effect van de behandeling maximaal. De werking en daarmee het effect van Botox tegen rimpels als gevolg van overmatige aanspanning van spieren houdt vervolgens gedurende zo’n drie tot vier maanden aan. Daarna is herhaling van de behandeling mogelijk. De werking van het middel tegen overmatig zweten duurt vaak veel langer, 9 tot 12 maanden.

De meeste mensen zijn tevreden over het resultaat van de behandeling. Om een langdurig blijvend effect te behouden, kan men de behandeling herhalen zodra het effect begint af te nemen of verdwenen is.

Het intake gesprek voor een behandeling met Botox:

Alvorens een botox behandeling uit te voeren vindt eerst een zogenaamd intakegesprek plaats. Tijdens dit consult met Prof dr. Berend van der Lei krijgt u uitvoerig de gelegenheid om uw wensen, klachten en vragen te bespreken. Prof dr. Berend van der Lei onderzoekt uw gelaat en dynamische rimpels en bespreekt met u of een Botox behandeling uw probleem voldoende kan oplossen. Vervolgens worden al uw vragen beantwoord en wordt u zo volledig mogelijk geïnformeerd over de behandeling: over de voorbereiding, de behandeling, het te verwachten resultaat en de mogelijke complicaties. Een verkeerd beeld hiervan kan leiden tot teleurstelling.

Prof dr. Berend van der Lei bespreekt ook met u wanneer hij niet overtuigd is dat hij uw probleem voldoende kan oplossen. Waar dit mogelijk is, stelt hij een combinatie met andere behandelingen of een andere voor u betere oplossing voor (bijvoorbeeld een ‘botox behandeling in combinatie met een filler).

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina