Filler behandeling

De filler behandeling

Wanneer de glans en de vorm van het gezicht met het ouder worden vermindert en u zich hieraan stoort, dan is een behandeling met een filler een goede optie om de glans en het volume met een natuurlijke uitstraling weer terug te krijgen en dynamische rimpels te verzachten en/of laten verdwijnen. Voor een dergelijke behandeling bent u bij Prof. Aesthetics in Haren nabij Groningen bij Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg en eerste hoogleraar Esthetische Chirurgie in Nederland (en zelfs Europa) op het beste en hoogste adres.

Bekijk de tarieven

 

Wat zijn fillers ? Wat is Hyaluronzuur?

Door gebruik te maken van verschillende soorten fillers op strategische plekken kunnen we mooie en natuurlijke resultaten behalen zonder dat er een ‘opgespoten’ uiterlijk ontstaat en kunnen we de glans/ natuurlijke oorspronkelijke schoonheid van uw gezicht weer ophalen. . De bedoeling is dat, zodra u de deur uit loopt, haast niemand ziet dat u behandeld bent, maar dat men wel opmerkt dat u er beter tot zelfs zeer goed uitziet. Bij Prof. Aesthetics gebruikt Prof. dr. B. van der Lei vooral met fillers op basis van hyaluronzuur en andere lichaamseigen stoffen die bewezen veilig zijn. Er bestaan diverse soorten hyaluronzuur fillers met verschillende eigenschappen. Prof.dr. B. van der Lei zal u adviseren welke filler het beste past bij uw wensen. De fillers die we bij Prof. Aesthetics gebruiken zijn veilig en tijdelijk.

Hyaluronzuur is een natuurlijk eiwit dat ook normaal aanwezig is in de huid. Door het verouderen van de huid neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid in de tijd af. Het kan dan in de vorm van een gel diep in of net onder de huid ingespoten worden met behulp van dunne injectienaaldjes. Rimpels en plooien rond de mond kunnen zo gevuld worden.

Hyaluronzuur is minder geschikt voor boosheids- of lachrimpels, omdat de spieractiviteit hier zo groot is dat het effect erg kort zal aanhouden. Op deze plaatsen is een behandeling met Botuline Toxine (Botox® of Dysport®) meer geschikt.

Hoe werken fillers?

Fillers zijn injecteerbare gels die behoren tot de groep van injectables. Ze worden met een dun naaldje of met een canule (lange stompe dunne naald) onder de huid ingebracht. Bij behandelingen waarbij veel gel wordt geïnjecteerd, of wanneer u snel last heeft van blauwe plekken, gebruikt de specialist in plaats van een naaldje een canule. Een canule heeft een ronde punt in plaats van een scherpe punt zodat de kleine bloedvaatjes onder de huid niet beschadigd worden. De ingebrachte gel geeft volume.  Het direct zichtbare resultaat zal langzaam verminderen. Ook is er een filler die uw huid zelf weer wat verstevigd en weer een natuurlijke glans geeft; dit heet een skin booster behandeling.

Voor wie is een filler behandeling geschikt? Toepassingen van fillers.

De meest voorkomende toepassingen van fillers zijn het verminderen van rimpels en het perfectioneren van contouren. Denk hierbij aan de neus-lippen plooi, afhangende mondhoeken, het vergroten van de lippen, de lijntjes in de bovenlip, of het accentueren van jukbeenderen. Ook de lachrimpels in de wangen kunnen behandeld worden door de huid van de wangen te verstevigen. Daarnaast kan ook de huid verbeterd worden met een zogenaamde skin-booster (prophilo-behandeling).

Het resultaat

Direct na de behandeling is vaak het resultaat al zichtbaar. Na teen paar dagen  is het effect van de behandeling maximaal. De werking en daarmee het effect van de filler behandeling houd vervolgens zo’n acht tot twaalf maanden aan. Herhaling na 4-6 maand zorgt ervoor de het resultaat nog langer blijft bestaan.

Een skin booster behandeling bestaat uit twee behandelingen met prophilo met een tussen poos van een 4 weken; daarmee behaalt u het maximale effect met terugkrijgen van een natuurlijke glans en versteviging van uw huid: herhalen van een dergelijke booster van twee keer wordt aanbevolen voor 2 x per jaar.

De meeste mensen zijn zeer tevreden over het resultaat van de behandeling. Om een langdurig blijvend effect te behouden, kan men de behandeling herhalen zodra het effect begint af te nemen of verdwenen is.

Het intake gesprek voor een behandeling met een filler:

Alvorens een filler behandeling uit te voeren vindt eerst een zogenaamd intakegesprek plaats. Tijdens dit consult met Prof dr. Berend van der Lei krijgt u uitvoerig de gelegenheid om uw wensen, klachten en vragen te bespreken. Prof dr. Berend van der Lei onderzoekt uw gelaat en bespreekt met jou wat voor filler behandeling voor uw gezicht het beste is en wat u ervan kan verwachten. Vervolgens worden al uw vragen beantwoord en wordt u zo volledig mogelijk geïnformeerd over de behandeling: over de voorbereiding, de behandeling, het te verwachten resultaat en de mogelijke complicaties. Een verkeerd beeld hiervan kan leiden tot teleurstelling.  Indien u dit wenst kan vervolgens direct na dit intakegesprek de behandeling plaats vinden of u maakt een vervolgafspraak voor de behandeling.

Prof dr. Berend van der Lei bespreekt ook met u wanneer hij niet overtuigd is dat hij uw probleem voldoende kan oplossen. Waar dit mogelijk is, stelt hij een combinatie met andere behandelingen of een andere voor jou betere oplossing voor (bijvoorbeeld een ‘Botox behandeling in combinatie met een filler).

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina