De wenkbrauwlift: wanneer, hoe en wat?

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg: Wist u de dat er vele manieren zijn waarop een wenkbrauw gelift zou kunnen worden? En wist u dat een hangende wenkbrauw vaak door de patiënt geïnterpreteerd wordt als hangende oogleden? Want als de wenkbrauwen te laag staan hangen de oogleden namelijk ook meer over! Daarom is het altijd belangrijk dat de specialist die u bezoekt voor uw overhangende oogleden ook goed weet hoe de wenkbrauw idealiter zou moeten staan, en weet van het fenomeen laagstand van de wenkbrauwen.

Door met de eventuele laagstand van de wenkbrauw rekening te houden kan er een beter behandelplan voor u worden opgesteld en kan er een beter en langduriger resultaat verkregen worden van zowel uw bovenoogleden als uw wenkbrauwen stand. Een laagstand van de wenkbrauwen door forse activiteit van uw boosheidspier (m. corrugator) kan al worden opgelost door een behandeling met botuline toxine (BOTOX): hierdoor ontspant zich uw boosheidspier en gaat de wenkbrauw weer wat hoger staan op een natuurlijke wijze en verdwijnt bovendien uw frons.

 

Mocht dit niet voldoende zijn dan kan de wenkbrauw zeer subtiel gelift worden middels een zogenaamde inwendige wenkbrauwlift: hierbij wordt gelijktijdig met de bovenooglid correctie de wenkbrauw van binnen uit via de operatie van het bovenooglid gelift; dit geeft een subtiel maar zeker effect. Is de wenkbrauw echt laag, dan kan men overwegen een zogenaamde directe wenkbrauwlift uit te voeren: er wordt huid direct boven de gehele wenkbrauw weggehaald en hierdoor wordt de wenkbrauw over de gehele lengte gelift.

Tekening van de directe wenkbrauwlift: huid wordt verwijderd direct boven de wenkbrauw of in een rimpels boven de wenkbrauw.

Alternatief, om een litteken boven de wenkbrauw te voorkomen, is het plaatsen van de littekens in de haargrens en een zogenaamde voorhoofdslift uit te voeren: hierbij wordt het gehele voorhoofd gelift inclusief de wenkbrauwen en zie je geen duidelijke littekens zitten: deze zijn verscholen in het haar.

Tekening van een zogenaamde open voorhoofdslift: tegen de haargrens aan wordt huid verwijdert en daardoor het gehele voorhoofd gelift. Prof.dr Berend van der Lei is de specialist op het gebied van voorhoofdsliften: zijn resultaten en technieken zullen eerdaags gepubliceerd worden in het Internationaal meest bekende toonaangevende tijdschrift voor Plastisch Chirurgen: Plastic and Reconstructive Surgery (1), inclusief video’s hoe deze voorhoofdsliften uit te voeren.

Referentie
Gulbitti HA, Stakelbeek C, van der Lei B. Long-term evaluation of endoscopic – and open forehead lifts: a morphometric analysis. Plast Reconstruct Surg 2021 (in press).

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrecties tot en met de Deep Plane Facelift) bent u bij Prof. Aesthetics op het hoogste en beste adres. Bel voor een afspraak: 050-879 6007, dagelijks bereikbaar van 8-22 uur. De praktijk bevindt zich aan de Nieuwe Stationsweg 4, te Haren (Groningen) in het Gezondheidsplein, op de 2e etage. Bezoek uitsluitend op afspraak.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina