Vragen over een onderooglidcorrectie

Waarom een onderooglidcorrectie?

Met het ouder worden neemt de kans toe dat we zogenaamde wallen onder de oogleden ontwikkelen: dit is uitgezakt vet, soms in combinatie met enige zwelling en enig huid overschot, die maakt dat je er moe en on-uitgerust uitziet. Zeker als je dan ook nog opmerkingen krijgt zoals: “Heb je wel goed geslapen, je ziet er moe uit?” ben je er vaak helemaal klaar mee!

Dit alles zijn goede redenen om dan een onderooglid correctie te overwegen (zie ook foto hieronder).

Wat gebeurt er precies bij een onderooglidcorrectie?

Bij een onderooglid correctie wordt het uitgezakte vet deels weggenomen en/of verplaatst en wordt het gering teveel aan huid van de weggehaald: dit gebeurt bij Prof. Aesthetics onder plaatselijke verdoving. Na afloop wordt het sneetje onder de rand van de wimpers van de onderoogleden weer gehecht, deze valt door de plek later nauwelijks op.

Voor wie is een onderooglidcorrectie geschikt?

Voor iedereen die zich stoort aan het aspect van de onderoogleden met wallen en er daardoor moe en minder uitgerust uitziet.

Ideale kandidaat voor een onderooglid correctie: een 37-jarige vrouw die er vermoeid uitziet door de wal onder haar onderooglid (zie resultaat voor en na verder in dit artikel)

Hoe wordt een onderooglidcorrectie uitgevoerd?

Vlak vóór de operatie wordt het aspect van uw onderoogleden uitgebreid nog eens bekeken door Prof. dr. Berend van der Lei. Daarna wordt het onderooglid verdoofd met slechts een x prikken door de huid. Na 5-10 minuten inwerken van de verdoving wordt het sneetje gemaakt op het onderooglid vlak onder de wimpers. Overtollig uitpuilend vet wordt verplaatst en/of verwijderd; de plaats waar het vet uitpuilt wordt gesloten, zodat het opnieuw uitpuilen van vet de komende jaren wordt voorkomen. Daarna wordt een geringe hoeveelheid maar precies genoeg huid verwijderd en wordt tot slot het wondje weer gesloten. Soms wordt er bij deze procedure nog meer uitgevoerd: een combinatie met een bovenooglidcorrectie, een combinatie met een wenkbrauwlift.

Moet ik onder narcose voor een onderooglidcorrectie? Nee, zeker niet. Een ooglidcorrectie vindt bij Prof. Aesthetics plaats onder lokale verdoving. De ingreep duurt ongeveer 60-75 minuten en de verdoving is na ongeveer één uur na de operatie uitgewerkt. Indien u het heel eng vindt kan de operatie ook door Prof. dr. B. van der Lei onder narcose worden uitgevoerd in Bey Bergman Clinics, waar narcose mogelijk is.

Is een onderooglidcorrectie pijnlijk?

“Wie mooi wil zijn moet pijn lijden” maar dat geldt gelukkig maar in beperkte mate voor een onderooglid correctie. Omdat u plaatselijk verdoofd wordt, doet de behandeling zelf geen pijn en de prikjes voor de plaatselijke verdoving zijn zeer goed te verdragen. Na de ingreep ervaart u wel enige pijn, maar heeft u vooral ook een wat beurs gevoel. Eventueel kunt u hiervoor de pijnstiller paracetamol gebruiken. Wel treedt na een onderooglid correctie vaak wat zwelling van het oogwit op, wat op zich hinderlijk kan zijn: om dat zoveel mogelijk te voorkomen krijgt u speciale oogdruppels mee van de kliniek Prof. Aesthetics.

Is er variatie in de uitgebreidheid van een onderooglidcorrectie?

Jazeker, er kan:

  1. Alleen vet weggenomen worden
  2. Alleen vet verplaatst worden
  3. Een combinatie van 1 en 2.
  4. Een beetje huid met een wat overtollig vet
  5. Tevens met liften van het midden gezicht (zogenaamde midfacelift)

Wat kost een onderooglidcorrectie?

De kosten van een onderooglidcorrectie hangen af van de uitgebreidheid van de procedure, zoals hierboven beschreven.

Bekijk ook de tarieven van Prof. Aesthetics

Waarom is een onderooglidcorrectie uitgevoerd bij Prof. Aesthetics door Prof. dr. Berend van der Lei enigszins duurder dan bij sommige andere klinieken of specialisten?

Dit ligt aan het verschil in opleiding (en ervaring). Prof. dr. Berend van der Lei is een zeer ervaren plastisch chirurg en eerste hoogleraar Esthetische Plastische Chirurgie in Nederland (en zelfs Europa), dus u bent voor een onderooglidcorrectie bij hem op het beste en hoogste adres.

De titel ‘Plastisch Chirurg’ is een beschermde titel in Europa. De titel ‘Cosmetisch arts’ mag iedereen voeren die een artsendiploma heeft afgelegd, dus ook de huisarts. Een onderooglidcorrectie wordt bij Prof. Aesthetics dus altijd uitgevoerd door Prof. dr. Berend van der Lei zelf en dat verzekert u van het hoogst mogelijke niveau van opleiding, ervaring en zorg.

Hoelang duurt het voordat alles genezen is?

Dit verschilt van persoon tot persoon, maar gemiddeld duurt het 6 tot 10 weken voordat het eindresultaat beoordeeld kan worden en het litteken goed genezen is.

Hoelang blijft het effect van een onderooglidcorrectie zichtbaar?

Dit verschilt van persoon tot persoon, maar meestal heeft men wel jaren plezier van een onderooglidcorrectie (10 soms 15 jaar of langer). Omdat men natuurlijk door de jaren heen toch ouder wordt, kan het zijn dat na een aantal jaren er toch wel weer iets van een wal ontstaat, maar nooit meer zo erg als de oorspronkelijke reden van de eerste behandeling. Dan kunt u zeker overwegen om de ingreep nog eens te laten uitvoeren.

Zijn de littekens van een onderooglidcorrectie duidelijk zichtbaar?

Bij een onderooglid correctie zorgt Prof. dr. Berend van der Lei ervoor dat het litteken mooi precies onder de wimpers van het onderooglid valt, het steekt maar een klein stukje opzij van het onderooglid; dat laatste is wat altijd in het begin enigszins zichtbaar is, maar wordt nauwelijks zichtbaar in de loop der tijd door bijkleuring en het feit dat dit lijntje/ littekentje precies in de huidlijnen loopt en/of uw lachrimpeltjes

Wat is het uiteindelijk resultaat van een onderooglidcorrectie?

Het uiteindelijk resultaat van een bovenooglidcorrectie is dat er een natuurlijk fraai ogend resultaat ontstaat waardoor u er niet meer moe of vermoeid uitziet. U heeft weer gewoon de natuurlijk jongere en frissere uitstraling van weleer (zie foto’s hieronder).

Ideale kandidaat voor een onderooglid correctie: een 37-jarige vrouw die er vermoeid uitziet door de wallen onder haar onderoogleden. U ziet de foto van voor de ingreep (links) en 3 maand na de ingreep (rechts); de wal die haar moe maakt is totaal verdwenen, er is nog nauwelijks litteken zichtbaar.

Wordt een onderooglidcorrectie vergoed?

Een onderooglidcorrectie wordt eigenlijk nooit vergoed.

Hoe bereid ik me voor op een onderooglidcorrectie?

  1. Stoppen met bloedverdunners: Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, zal dr. Van der Lei u vertellen op welk moment u met deze medicijnen moet en/of mag stoppen. Soms dient u dit advies ook nog voor te leggen aan de arts die dit voor u heeft voorgeschreven om zeker te weten dat dit stoppen geen extra gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.
  2. Stoppen met roken: Roken vernauwt de bloedvaten en geeft daardoor meer kans op stoornissen in de wondgenezing. Daarom is het natuurlijk altijd beter is het om te stoppen met roken, maar voor een ooglidcorrectie is het niet per se noodzakelijk.
  3. Stoppen met alcohol: Alcohol maakt de kans op een bloeduitstorting of nabloeding groter. Wij adviseren u dan ook minstens 24 uur voor de ingreep geen alcohol te drinken.

Mag ik na de behandeling zelf in de auto terugrijden?

Nee, na de ingreep mag u natuurlijk zelf niet autorijden. Neem iemand mee om u naar huis te laten brengen. Lukt dat niet, dan kunnen wij vanuit Prof. Aesthetics ook een taxi voor u regelen.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van lip- tot wenkbrauwlift, Brotox, botox filler, bovenooglidcorrectie, onderooglid/wallen onder de ogen correctie, tot en met de deep-plane facelift), bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice van Prof. Dr. Berend van der Lei aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren. Bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina