De bovenooglidcorrectie en de ”Orbital Oval Balance Principle”

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg o.a. bij Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen: Wist u dat er een zeer nauwe relatie bestaat tussen de positie van uw wenkbrauw en de grens van uw onderooglid en uw oog?

Het oog en daarmee ook uw bovenooglid bevindt zich in het ovaal gevormd door uw wenkbrauw en de grens van uw onderooglid: dit principe is bekend vanuit de cosmetica branche en is voor het eerst als zodanig wetenschappelijk benoemd door Timothy Marten, een van de top facelift plastisch chirurgen vanuit Amerika.

Orbital oval balance
Op deze Figuur ziet u dat de twee bovenste ogen een perfecte Orbital Oval Balance hebben: het oog staat in de midden van de wenkbrauw en de grens van het onderooglid. Bij de twee onderste ogen is dat niet het geval: de Orbital Oval Balance is verstoord!

Samen met een van mijn promovendi, drs. H. Gulbitti en een zeer goede vriend van mij, psycholoog T. Bouma, hebben we dit zogenaamde “Orbital Oval Balance Principle” verder onderzocht en in 2018 gepubliceerd in het beste tijdschrift voor plastisch chirurgen: “Plastic and Reconstructive Surgery” (1).

Dit Orbital Oval Balance Principle betekent dat een ingreep in en aan het gebied van uw bovenooglid -en rondom het bovenooglid- een enorme invloed kan hebben op de beleving van uw aanblik door anderen. We neigen ertoe dat als de onderooglid grens opschuift met het ouder worden, dat we dan een hogere wenkbrauw positie mooier vinden. Echter in plaats van de wenkbrauw hoger te tekenen op plaatsen, of hem te liften, zouden we dan eigenlijk het onderooglid weer korter dienen te maken via een zogenaamde midfacelift: daarmee verkrijgt men dan juist weer een jeugdiger blik met een relatief kort onderooglid, bij een mooi vol bovenooglid.

Orbital oval balance
Op deze foto ziet u een perfect natuurlijke balans van het oog / bovenooglid ten opzichte van de wenkbrauw en de grens van het onderooglid; dit geeft een jeugdiger blik en aanzien!

Een aanvullende behandeling met een filler, zoals het voller maken van de wenkbrauw en botox behandeling van de frons met daarnaast ook een anti-spock wenkbrauw botox prik maken de behandeling helemaal af.

Referentie en materiaal gebruikt uit

  1. Gulbitti HA, Bouman TK, Marten TJ, van der Lei B. The orbital oval balance principle: a morphometric clinical analysis. Plast Reconstruct Surg 142: 451e, 2018.


Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrecties tot en met de Deep Plane Facelift) bent u bij Prof. Aesthetics op het hoogste en beste adres. Bel voor een afspraak: 050-879 6007, dagelijks bereikbaar van 8-22 uur. De praktijk bevindt zich aan de Nieuwe Stationsweg 4, te Haren (Groningen) in het Gezondheidsplein, op de 2e etage. Bezoek uitsluitend op afspraak.

Orbital oval balance

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina