De lip lift

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg: Wanneer met het ouder worden uw bovenlip wat langer wordt kan dit een wat te oud ogende en lijzige indruk wekken. Bovendien neemt met het langer worden van de bovenlip ook de projectie van uw bovenlip af en lijkt deze bijna niet meer te bestaan. Wanneer u zich hieraan stoort is een liplift de aangewezen methode om dit probleem aan te pakken.

Lip lift
Schematische weergave van het ontwerp van de zogenaamde lip lift

Wat gebeurt er bij een lip lift?

Dit kunt u hierboven fraai zien op de schematische tekening: onder uw neus en neusvleugels/neusgaten wordt een stukje huid aangetekend, centraal vaak 4-6 mm hoog, om te verwijderen onder plaatselijke verdoving. Nadat de verdoving is ingespoten en goed zijn werk heeft gedaan wordt dit stukje huid van de bovenlip verwijdert; door de vorm van dit stukje getekende huid spreken de Amerikanen vaak van een zogenaamde “Bull Horn” lift:

Door na het verwijderen van dit stukje huid, wat op het silhouet van hoorns van een stier lijkt, netjes te sluiten komt het litteken te liggen in de schaduw van de neus en langs de zogenaamde cosmetische grenzen van de neus: hierdoor wordt het litteken snel al nauwelijks zichtbaar.

Bovendien is door deze procedure ook de projectie van de bovenlip toegenomen zodat het lijkt dat u weer een vollere bovenlip heeft. Eventueel kan het volume van de bovenlip nog wat extra aangevuld worden, indien nodig, met een hyaluronzuur filler: de balans van uw lip / bovenlip / onderlip en de verhouding hiertussen zijn dan weer zodanig hersteld dat uw lip er duidelijk weer jeugdiger en jonger uitziet. En dat is wat prof. Dr. Berend van de Lei altijd voor ogen staat: een natuurlijk ogend goed uitziende verhouding van de lippen te (re)creeren: zoals we in het Engels mooi kunnen zeggen “to preserve and enhance your natural beauty”.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrecties tot en met de Deep Plane Facelift) bent u bij Prof. Aesthetics op het hoogste en beste adres. Bel voor een afspraak: 050-879 6007, dagelijks bereikbaar van 8-22 uur. De praktijk bevindt zich aan de Nieuwe Stationsweg 4, te Haren (Groningen) in het Gezondheidsplein, op de 2e etage. Bezoek uitsluitend op afspraak.

Lip lift

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina