De “Milanese” techniek bij een bovenooglidcorrectie

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg: Soms wordt nieuws gebracht als of dit het Ei van Columbus is: de Milanese techniek voor een ooglidcorrectie werd recent gepresenteerd in het Dagblad van het Noorden en in de Leeuwarder Courant.

Veel mensen vragen mij er nu ook naar. Dat de betreffende artsen dat nu voor het eerste hebben gezien hebben in Milaan en daarom er deze naam aan hebben gegeven is een grappige ingeving, want u moet weten dat plastisch chirurgen deze techniek al meer dan 25 jaar uitvoeren.

Ze doen dit onder de naam van de “Scalpel-shaped” ooglidcorrectie waarbij de ingreep en het litteken voorbij de begrenzing aan de zijkant van het ooglid lopen, om ook de overhangende zijkant als gevolg van het zakken/uitrekken van de wenkbrauw huid op te lossen.

Maar ‘what is in a name’?

Weinig dus. Het gaat erom dat dit principe van de Milanese ooglidcorrectie techniek dan wel de Scalpel-shaped ooglidcorrectie techniek juist wordt toegepast om een zo mooi mogelijk natuurlijk resultaat van een ooglidcorrectie te krijgen.

Milanese/Scalpel-shaped ooglidcorrectie
Prachtig geslaagd voorbeeld bij een 45-jarige vrouw met de Milanese/Scalpel-shaped ooglidcorrectie techniek; door deze techniek loopt de contour van het bovenooglid ook aan de zijkanten fraai door.

Technisch is het uitvoeren van een boven ooglidcorrectie niet het moeilijkste dus, maar:

  • de juiste indicatie,
  • planning van de littekens met uitbreiden opzij,
  • rekening houden met wel of niet uitpuilen van vet (van vooral het mediale vet compartiment),
  • de positie van de wenkbrauw,
  • de volheid van de wenkbrauw,
  • de lachrimpels,
  • het wel of niet veel fronzen et cetera,

maakt dat er dus echt heel veel factoren zijn waar rekening mee gehouden dient te worden.

Soms is zelfs een bovenooglidcorrectie niet de beste behandeling maar juist een endoscopische voorhoofdslift: een operatie waarbij met minimale littekens en een kijkoperatie de hangende wenkbrauwen worden gelift weer naar hun natuurlijke positie. Pas daarna kan beoordeeld worden hoeveel bovenooglid huid er nu echt te veel is.

De ogen zijn het visitekaartje van je gezicht. Daarom kan ik, als zeer ervaren plastisch chirurg en hoogleraar Esthetische Plastische Chirurgie u als potentiele cliënt voor een bovenooglid correctie maar één duidelijk advies geven: zorg voor een afspraak bij de juiste professional. Een expert die al de eerdergenoemde aspecten tot zijn kennis en opleidingsgebied heeft en die ook kan herkennen wanneer bijvoorbeeld eerst uw te laag zittende wenkbrauw behandeld dient te worden alvorens een ooglidcorrectie uit te voeren!

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrecties tot en met de Deep Plane Facelift) bent u bij Prof. Aesthetics op het hoogste en beste adres. Bel voor een afspraak: 050-879 6007, dagelijks bereikbaar van 8-22 uur. De praktijk bevindt zich aan de Nieuwe Stationsweg 4, te Haren (Groningen) in het Gezondheidsplein, op de 2e etage. Bezoek uitsluitend op afspraak.

Milanese/Scalpel-shaped ooglidcorrectie

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina