Die pukkel of moedervlek in het gelaat

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg bij Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen: Veel mensen hebben wel een of soms meerdere pukkels en/ of moedervlekken in het gelaat: ze zijn ermee geboren en het hoort vanaf jongs af aan gewoon bij je: het wordt dan vaak ook niet als echt storend ervaren. Echter met het ouder worden (zonder al echt oud te zijn) veranderd vaak de pukkel waardoor hij toch zo langzamerhand als storend wordt ervaren: hij wordt groter en er groeien soms haren uit: en wat dan?

Een niet fraaie pukkel kun je niet camoufleren in het gelaat want hij steekt uit boven het oppervlak van je gave huid. De enige optie om echt van die ontsierende pukkel af te komen is het onder plaatselijke verdoving chirurgisch laten verwijderen van die pukkel; je wil er gewoon vanaf.

moedervlekEr zijn veel artsen beschikbaar voor het verwijderen van een pukkel in je gelaat: maar meestal eindig je met een litteken in het gelaat die minstens 2-3 x zolang is als de pukkel. Gelukkig kun je nu dit litteken wel goed camoufleren maar toch: was zo’n lang litteken wel nodig geweest?

Nee dat is niet nodig om een pukkel te verwijderen met een lang litteken: met de zogenaamde minimal incision techniek kan een pukkel met een zeer klein litteken verwijderd worden; het litteken is niet langer dan de pukkel zelf.

Dus bezint voor u begint om een ontsierende pukkel en/of  moedervlek in het gelaat te laten verwijderen: u heeft maar een kans om met een klein litteken van die ontsierende moedervlek af te komen.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrecties tot en met de Deep Plane Facelift) bent u bij Prof. Aesthetics op het hoogste en beste adres. Bel voor een afspraak: 050-879 6007, dagelijks bereikbaar van 8-22 uur. De praktijk bevindt zich aan de Nieuwe Stationsweg 4, te Haren (Groningen) in het Gezondheidsplein, op de 2e etage. Bezoek uitsluitend op afspraak.

moedervlek verwijderen

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina