Hoe wordt een moderne bovenooglid correctie uitgevoerd?

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg bij Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen: De uitvoering van een moderne bovenooglid correctie bestaat uit een aantal stappen en basis principes: zie de fotoserie hieronder met bijbehorende tekeningen in een artikel van Prof. dr. Berend van der Lei over dit onderwerp.

moderne bovenooglidcorrectie uitvoering

 1. De tekening van de weg te halen huid is dusdanig dat er niet te veel huid wordt weggehaald en dat het litteken fraai in de plooi van het bovenooglid valt (Figuur A en B).
 2. Wanneer aan de zijkant van het bovenooglid ook wat huidoverschot is (dit noemen we “lateral hooding”) dan dient dit door wat verlenging van het litteken ook weggenomen te worden.
 3. Er wordt slechts een heel klein reepje oogspier weggehaald om het dieperliggend vet septum te kunnen verstrakken en het gering uitpuilend vet weer naar binnen te laten gaan (Figuur C en D).
 4. Er wordt alleen vet uit het mediale vet compartiment weggehaald wanneer dit uitpuilt; verder niet want anders krijg je een te hol oud diepliggend bovenooglid.
 5. De bloedvaatjes die bloeden worden zorgvuldig dichtgebrand.
 6. Daarna wordt het zogenaamde vliesje voor de vetlaag gebrand om dit te laten krimpen en het uitpuilend vet (zie Figuur B) weer naar binnen te laten gaan (zie Figuur E en F).
 7. Tot slot wordt de huid netjes inwendig met een doorlopend draadje gesloten, aan de zijkant gebruiken we 2-4 geknoopte hechtinkjes.
 8. Na afloop van de ingreep kunt u de oogleden eventueel koelen, dit is vooral tegen de gevoeligheid.
 9. De eerste dagen na de ingreep niet te veel inspannen, bukken en die zaken doen waarbij druk op uw hoofd komt te staan.
 10. De hechtingen worden na een week weer verwijderd.
 11. Hierna bent u meestal al weer goed toonbaar en kunt u al wat make-up gaan gebruiken.
 12. Na 6-8 weken kan de eindbalans en het resultaat definitief worden opgemaakt: meer dan 98% van de mensen is dan al heel tevreden!
 13. Soms moet ook een geringe correctie van de wenkbrauw aanvullend worden uitgevoerd (zie bij een cliënt voorbeeld hieronder).

bovenooglidcorrectie

Hier ziet u een cliënte voor, en 6 maanden na een bovenooglid correctie met een prachtig natuurlijk resultaat. Ook is hierbij de asymmetrie van de wenkbrauw gecorrigeerd.

Referenties
Foto’s uit publicatie: van der Lei B, KrabbeTimmerman IS, Cromheecke Hofer SOP. Bipolar Coagulation-assited orbital (BICO) septoblepharoplasty. Ann Plast Surg 2008: 59 (3) ; 263 – 267.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrecties tot en met de Deep Plane Facelift) bent u bij Prof. Aesthetics op het hoogste en beste adres. Bel voor een afspraak: 050-879 6007, dagelijks bereikbaar van 8-22 uur. De praktijk bevindt zich aan de Nieuwe Stationsweg 4, te Haren (Groningen) in het Gezondheidsplein, op de 2e etage. Bezoek uitsluitend op afspraak.

bovenooglidcorrectie

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina