Over de essentie van een bovenooglidcorrectie

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg: Een bovenooglidcorrectie wordt vaak als relatief eenvoudige ingreep gezien; dat is dan ook de reden dat allerlei dokters de bovenooglidcorrectie procedure uitvoeren; van huisarts tot zelfs cosmetisch arts.

Maar niets is minder waar; het resultaat van een duidelijk minder uitgevoerde bovenooglidcorrectie is vaak maar al te duidelijk zichtbaar. Technisch is het uitvoeren van een bovenooglidcorrectie niet heel moeilijk, maar:

  • de juiste indicatie,
  • planning van de littekens,
  • het rekening houden met wel of niet uitpuilen van vet (van vooral het mediale vet compartiment),
  • de positie van de wenkbrauw,
  • de volheid van de wenkbrauw,
  • de lachrimpels,
  • het wel of niet veel fronsen,

maakt dat er een complex van factoren is, waar rekening mee gehouden dient te worden.

Dit laatste gebeurt in minder ervaren chirurgische handen helaas maar al te vaak. Maar bij Prof Aesthetics is ons motto: “there is no minor surgery, there are only minor surgeons”.

In theorie kun je iedereen leren opereren, maar grondige kennis en veel ervaring is nodig voor het uitvoeren van de perfecte bovenooglidcorrectie: het visitekaartje van je gezicht. Dit is namelijk bij uitstek het gebied van de ogen waar naar gekeken wordt bij een eerste aanzien, de eerste blik.

Bovenooglidcorrectie

Een bekende uitspraak is niet voor niets “beauty is around the eye of the beholder and in the eye of the beholder”.

Daarom kan ik, als zeer ervaren plastisch chirurg u als potentiële cliënt voor een bovenooglidcorrectie maar één duidelijk advies geven: zorg voor een afspraak bij de juiste professional, die de eerder genoemde aspecten ten volle beheerst, en die bijvoorbeeld ook kan herkennen wanneer eerst uw te laag zittende wenkbrauw behandeld dient te worden alvorens een ooglidcorrectie uit te voeren!

Het prijsvergelijken van een behandeling is natuurlijk goed, maar meestal maakt men de vergissing dat men niet betaalt voor de ingreep maar voor de beperkte ervaring! Bezint dus voor u begint, u heeft maar twee mooie oogleden en maar één fraaie blik!

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrecties tot en met de Deep Plane Facelift) bent u bij Prof. Aesthetics op het hoogste en beste adres. Bel voor een afspraak: 050-879 6007, dagelijks bereikbaar van 8-22 uur. De praktijk bevindt zich aan de Nieuwe Stationsweg 4, te Haren (Groningen) in het Gezondheidsplein, op de 2e etage. Bezoek uitsluitend op afspraak.

Bovenooglidcorrectie

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina