From No-tox tot Bo-tox

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg bij Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen: Wist u dat in de Covid19 tijd het aantal cosmetische behandelingen van het gelaat is toegenomen? En dan vooral behandelingen rond de ogen en bovenooglid correcties. Hiervoor zijn twee goede verklaringen:

De eerste is dat we lange tijd met een mondmasker hebben moeten lopen waardoor de nadruk op onze ogen zijn komen te liggen: we kijken naar een groot deel van het gelaat dat is afgeschermd door het mondmasker en zien vooral het gebied rond de ogen: hangende oogleden en de frons tussen de wenkbrauwen valt dan vooral op. Daarom dus een toegenomen vraag naar fronsbehandeling en bovenooglid correcties, ook bij ons bij Prof. Aesthetics.

video bellen leidt tot behandelingen

De andere reden is dat we sinds de Covid19 epidemie meer zijn gaan vergaderen online en we dus steeds elkaars gezichten zien maar ook ons zelf dan vaak in beeld zien: we gaan ons dan steeds meer storen aan bepaalde onvolkomenheden van ons eigen gezicht. Normaal zie je je eigen gezicht niet al te vaak, vooral in de spiegel, maar bij vergaderingen via beeld zien we meestal ook een beeld van onszelf waardoor we ons zelf langer aanschouwen, veel langer dan ooit in het verleden. We letten dan juist op het eigen gezicht en vinden dan dat we bijvoorbeeld erg veel fronsen (door het licht van de camera) of dat we hangende bovenoogleden hebben en/of er juist moe uitzien door wallen van de onderoogleden.

Al deze eerder genoemde zaken hebben geleid tot een toenemende vraag met betrekking tot fronsbehandeling, ooglidcorrecties en het verwijderen van pukkels en moedervlekken in het gelaat. We hebben hierover een kort artikel geschreven dat gepubliceerd is in Plastic and Reconstructive Surgery, het meest toonaangevende blad van ons vak onder de titel “from No-Tox to Bo-Tox”

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrecties tot en met de Deep Plane Facelift) bent u bij Prof. Aesthetics op het hoogste en beste adres: mijn private practice aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (Groningen); bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

video bellen leidt tot behandelingen

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina