Is bij overhangende huid van de bovenoogleden een ooglidcorrectie de enige oplossing?

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg: Veel mensen vragen zich af wanneer de tijd is gekomen voor een bovenooglid correctie: ze zien dat de huid van de oogleden met vlagen veel op de wimpers hangt. De make-up blijft niet zitten of men heeft zelfs een zwaar gevoel, een gevoel dat vaak ’s-avonds nog erger wordt. Tijd voor consult dus: voor een dergelijk consult kunt u bij mij, Prof. dr. B. van der Lei met meer dan 20 jaar ervaring, terecht voor bij Prof. Aesthetics; mijn private practice in het Gezondheidscentrum aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (Groningen).

Het eerste waar ik naar kijk is de balans tussen de statische situatie van uw oogleden (als u ontspannen bent en niet gefronst of verbaast kijkt) en de dynamische situatie (waarbij u juist wel fronst of verbaast kijkt): wat is de situatie van uw wenkbrauw positie, is deze niet te laag door het continue aanspannen van uw frons spier? Is dat het geval, dan zal in eerste instantie het uitschakelen van uw frons spier met botulinetoxine (botox) al een liftend effect geven van uw wenkbrauwen waardoor de huid van uw bovenoogleden al niet meer zo overhangt en maakt dan misschien de ooglidcorrectie voorlopig niet nodig. Het zou ook kunnen dat dit voor het meest optimale resultaat juist wel nodig is. Mocht de wenkbrauw te laag zitten, vooral aan de zijkant, dan kan gelijktijdig of een inwendige wenkbrauw lift plaats vinden of juist een wenkbrauw lift met een zeer klein littekentje direct tegen de wenkbrauw aan, zo klein, dat deze later niet tot nauwelijks opvalt.

Een wenkbrauw lift met botulinetoxine (botox) lost dus soms de problematiek van uw bovenoogleden op of verbetert deze sterk in positieve zin. Mensen die jarenlang blijven fronsen eindeigen met een dusdanig lage stand van de wenkbrauw dat uiteindelijk een wenkbrauwlift of zelfs een voorhoofdslift echt nodig is om het probleem op een natuurlijke wijze goed op te lossen.

Juist bij mannen speelt het sterk fronsen vaak een sterke rol bij overhangende oogleden; bij mannen wil je niet een duidelijk te veel geopereerd bovenooglid creëren door te veel huid wel te halen: botox met een beperkte huidreductie is vaak de beste manier op een natuurlijk mooi mannelijk resultaat.

Het moge duidelijk zijn in bovenstaand schrijven dat de problematiek van overhangende huid van de bovenoogleden complex is, maar wel goed oplosbaar, zowel voor de vrouw als de man. Alleen het weghalen van de huid van de bovenoogleden zonder alles goed in kaart gebracht te hebben en met u besproken te hebben is dus vaak niet de beste oplossing: een goed en eerlijk advies is daarom van groot belang.

bovenooglidcorrectie
Natuurlijke schoonheid van het gezicht wordt vooral bepaald door het gebied rond uw ogen

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, pukkel, moedervlek, bovenooglid correctie tot en met de deep-plane facelift) bent u bij Prof. Aesthetics op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (Groningen); bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

bovenooglidcorrectie

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina