De vaak ontbrekende aanvullende behandeling bij een bovenooglidcorrectie

Prof. dr. Berend van der Lei: Een bovenooglid correctie wordt vaak uitgevoerd i.v.m. de volgende klachten:

  • een zwaar en moe gevoel van de oogleden,
  • er moe en minder uitgerust uitzien,
  • en huid hangend op de bovenoogleden,
  • het continue optrekken van het voorhoofd om zodoende te compenseren voor de overhangende oogleden.

Wanneer je om zojuist genoemde redenen een bovenooglid correctie laat uitvoeren, zie je er na afloop, als alles goed is genezen, er vaak veel beter en meer uitgerust uit.

Ooglidcorrectie

Veel mensen, maar ook dokters die die behandeling uitvoeren, denken dat een bovenooglid correctie simpelweg het weghalen van overtollige huid is. Dat is zeker een belangrijk onderdeel, maar wat velen niet doen is aandacht hebben voor het zogenaamde mediale “fat pad” zwelling bij de mediale ooghoek die men niet behandelt: Dan heb je wel een verlichting en verbetering van het huid overschot maar niet van de zwelling bij de mediale ooghoek: een gemiste kans voor een veel beter resultaat.

Daarnaast kan je bij een ooglidcorrectie ook uitstekend eventueel een verminderde hefspier functie herstellen. Tot slot is het ook heel goed mogelijk om aanvullend via een bovenooglid correctie je wenkbrauw positie (wanneer de wenkbrauwen hangen) te verbeteren en/ of je lachrimpels (kraaienpootjes) iets te verzachten: allerlei zaken die maar al te vaak helaas niet ter sprake komen tijdens een consult voor een bovenooglid correctie en waarbij u de kans mist op het beste resultaat passend bij u.

Heeft u klachten passend bij hangende bovenoogleden, dan kan het verstandig zijn hierover een consult afspraak te maken bij Prof. dr. Berend van der Lei in zijn private practice Prof. Aesthetics te Haren voor de regio Groningen.

Prof. dr. Berend van der Lei zal dan uitgebreid met u de tijd nemen om tot een juiste diagnose en een voor u best passend behandelplan te maken: shared decision heet dat: in overleg met u en rekening houdend met al u wensen en mogelijkheden voor u de best passende oplossing en behandelplan maken.

Behalve uitvoeren van de bovenooglid correctie, kan ook het uitschakelen van de frons middels botuline toxine -in verband met overmatige frons activiteit- heel zinvol zijn om het extra naar beneden zakken van de wenkbrauw en daardoor extra “zware oogleden hebben” te voorkomen.

Prof. dr. Berend van der Lei heeft door zijn jarenlange ervaring en het hebben uitgevoerd van minimaal 4000 bovenooglid correcties met alle varianten en aanvullende behandelingen erbij zoveel kennis en zicht op wat er voor mogelijkheden zijn, waardoor hij ook voor u de best passende oplossing kan aandragen wanneer u last heeft van overhangende oogleden.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, pukkel, moedervlek, (boven)ooglidcorrectie tot en met de deep-plane facelift) bent u bij Prof. Aesthetics op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (GN); bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

ooglidcorrectie vrouw

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina