Veroudering van en rimpels rond de mond

Rimpels rond de mond/ rimpels op de bovenlip/ hangende mondhoeken/ mondhoeklift

We kijken vooral naar het centrale gedeelte van het gezicht, de ogen en de mond. Dit blijkt uit zogenaamde “eye-track” studies: dit zijn studies waarbij een camera op het hoofd van de kijker wordt geplakt en vervolgens volgt de camera hoe de kijker naar andere gezichten kijkt (zie figuur hieronder).

Middels eye-track studies kunnen we zien hoe we naar een gezicht kijken: vooral naar het gebied rond de ogen en de mond.

Dat is dan ook de reden dat het gebied rond de ogen zo belangrijk is en waarom ooglidcorrecties zoveel impact hebben op verbetering van het aspect van ons gezicht.

Recent is een studie uitgevoerd met eye-track technologie waarbij aan de kijker werd gevraagd de leeftijd te schatten van verschillende gezichten die de kijker te zien kreeg. Er werd langer gekeken naar oudere gezichten en vooral langer naar het gebied rond en van de mond. Dit gebied is dus van cruciaal belang om er beter en jonger uit te kunnen zien; bij het ouder worden krijgen we rimpels op de bovenlip en gaan de mondhoeken hangen: juist deze aspecten maken ons er ouder uitzien en zijn daarmee stigmatiserend. Behandeling van de rimpels van de bovenlip en behandeling van hangende mondhoeken is dus essentieel bij behandeling van de stigmata van een ouder uitziend gezicht.

Behandeling van rimpels van de bovenlip met speciale filler en mini-botox

Hangende mondhoeken kun je goed behandelen met een mondhoeklift. Als het hangen beperkt is dan is een combinatie van een filler met botox van de depressor anguli oris voldoende. Hangen de mondhoeken reeds meer, dan is een chirurgische correctie aangewezen, of via een litteken in de neuslippen-plooi of via een litteken rond het lippenrood. Met alle technieken van mondhoeklift heeft Prof. dr. Berend van der Lei uitgebreide ervaring en weet hij wat voor u het beste is. Rimpels op de bovenlip kunnen behandeld worden met speciale fillers of middels een laserbehandeling (skin resurfacing): ook hiermee heeft Prof. dr. Berend van der Lei uitgebreide ervaring.

Wilt u dus af van de stigmata van het voor u te oud uitziend gezicht, dan is behandeling van de mondhoeken en de rimpels van de bovenlip aangewezen.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht en specifiek de mond bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice van Prof. Dr. Berend van der Lei aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren. Bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina