Vragen over de wenkbrauwlift

Waarom een wenkbrauwlift?

Wanneer het voorhoofd met het ouder worden gaat uitzakken kan het gebeuren dat de wenkbrauwen te laag komen te zitten. Dit geeft vaak klachten als: een vermoeid uiterlijk, een zwaar gevoel, extreem hangende oogleden tot zelfs hoofdpijn.

Correctie van deze laagstand positie van de wenkbrauwen is dan een goede optie. Voor een dergelijke procedure bent u bij Prof. Aesthetics in Haren nabij Groningen bij Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg en eerste hoogleraar Esthetische Chirurgie in Nederland (en zelfs Europa) op het beste en hoogste adres.

Wat is een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift is een plastisch chirurgische behandeling waarbij de positie van de wenkbrauw wordt gelift. Dit kan via een snede/ litteken tegen de wenkbrauw aan, via een rimpel op het voorhoofd of zelfs via een inwendige benadering in combinatie met een bovenooglid correctie. De wenkbrauwlift wordt bij Prof.Aesthetics uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Voor wie is een wenkbrauwlift geschikt?

Een wenkbrauwlift is geschikt voor iedereen waarbij de wenkbrauw in een te lage positie zit en waardoor de ogen extra zwaar lijken door het extra overhangen van de wenkbrauwen en oogleden met een vermoeid, boos uitziend, streng uitziend of ouder uiterlijk.

Hoe wordt de wenkbrauwlift uitgevoerd?

Vlak vóór de operatie tekent Prof. dr. Berend van der Lei het huiddeel af dat boven de wenkbrauwen moet worden weggenomen. Daarna wordt de huid verwijderd onder plaatselijke verdoving. Bij de inwendige wenkbrauwlift wordt via een bovenooglidcorrectie de wenkbrauw gelift; dit effect is wat minder dan die van de directe wenkbrauw lift maar geeft geen litteken boven de wenkbrauw.

De littekens van de directe wenkbrauwlift komen tegen of vlak tegen de wenkbrauw aan te liggen.

Zijn er verschillende uitvoeringen van de directe wenkbrauwlift?

Jazeker, de directe wenkbrauwlift kan in drie meer of minder uitgebreide versies worden uitgevoerd:

  1. Alleen de zijkant bij hangen van de “staart” (uiteinde) van de wenkbrauw bij alleen hangen van de zijkant boven de ogen (vooral bij de vrouw voor het creëren weer van een mooie vorm van de wenkbrauw)
  2. De gehele wenkbrauw tot aan het midden van de wenkbrauw (als ook het midden van de wenkbrauw gezakt is)
  3. Soms over het gehele voorhoofd als ook het midden boven de neusrug hangt (alternatief is dan eventueel een voorhoofdslift met littekens voor de haargrens onder narcose)

Wat kost een wenkbrauwlift?

De kosten van een wenkbrauwlift hangen af van de uitgebreidheid van de procedure, zoals hierboven beschreven.

Bekijk de tarieven


Wat is h
et resultaat van een wenkbrauwlift?

Direct na de ingreep zijn de littekens duidelijk zichtbaar en is de huid gezwollen. Na verloop van tijd (weken tot maanden) vervagen deze littekens en zijn alleen nog maar beperkt zichtbaar als een dun lijntje tegen de wenkbrauw aan.  De meeste mensen zijn dan ook tevreden tot zeer tevreden over het resultaat (zie voorbeeld hieronder).

 

Zie de nauwelijks zichtbare littekens van een directe wenkbrauwlift over het gehele voorhoofd bij een 50-jarige man, meer dan een jaar na de behandeling.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van lip- tot wenkbrauwlift, Brotox, botox filler, bovenooglid correctie, onderooglid/wallen onder de ogen correctie, tot en met de deep-plane facelift), bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice van Prof. Dr. Berend van der Lei aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren. Bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina