Ooglidcorrectie bij mannen: wat is het verschil en wat máákt het verschil?

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg in Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen: Een bovenooglidcorrectie is een ingreep die een groot effect op de beleving heeft en wordt veel meer bij vrouwen dan mannen uitgevoerd. De reden hiervoor is dat in onze maatschappij vrouwen veel meer op hun uiterlijk worden afgerekend dan mannen. Maar er is ook nog een andere reden. Bij mannen is het esthetisch geaccepteerd dat er minder van hun bovenooglid zichtbaar is: mannen hebben van nature een lagere en dikkere wenkbrauw en hebben van nature minder zichtbaarheid van hun bovenoogleden. Bovendien hoeven mannen geen zichtbare make-up op hun bovenoogleden.

Sommige zullen ook nog zeggen: mannen zijn banger voor behandelingen in het gelaat onder plaatselijke verdoving dan vrouwen.

Toch zie je een tendens dat mannen wat vaker ook aan hun uiterlijk en met name aan hun gezicht gaan doen: bij over hangende bovenooglidhuid maar ook bij wallen onder de ogen: dit allemaal kan een vermoeide uitstraling geven of een wat somber op de bovenoogleden minder uitgerust uiterlijk.

Maar omdat er in aanleg een groot verschil is tussen wat bij mannen het ideale bovenooglid is en bij vrouwen moet met dit aspect uitgebreid rekening worden gehouden; een te veel verwijderen van de huid van het bovenooglid bij mannen geeft een te vrouwelijk uiterlijk; feminisatie noemen we dat en dat willen we natuurlijk niet.  Na een ooglidcorrectie moet de man er natuurlijk en nog steeds erg mannelijk uitzien (zie foto’s als illustratie).

Wanneer je als man om zojuist genoemde redenen een bovenooglid correctie overweegt is een consult bij Prof. dr. Berend van der Lei in zijn private practice Prof. Aesthetics te Haren voor de regio Groningen een uitstekend adres hiervoor: hij heeft vele publicaties op zijn naam staan over ooglidcorrecties en voert deze procedure wekelijks in grote aantallen uit, al meer dan 25 jaar.

Prof. dr. Berend van der Lei zal dan uitgebreid met u de tijd nemen om tot een juiste diagnose en een voor u best passend behandelplan te maken: shared decision heet dat: in overleg met u en rekening houdend met al u wensen en mogelijkheden voor u de best passende oplossing en behandelplan maken. Een bovenooglid correctie uitgevoerd en aangepast aan de mannelijke idealen is dan het beste. Zijn er ook wallen van de onderoogleden dan kan een tegelijkertijd uitgevoerde uitgebreide onderooglidcorrectie tot een nog perfecter resultaat leiden.

Prof. dr. Berend van der Lei heeft door zijn jarenlange ervaring en het hebben uitgevoerd van minimaal 5000 bovenooglid correcties met alle varianten en aanvullende behandelingen erbij zoveel kennis en zicht op wat er voor mogelijkheden zijn, waardoor hij ook voor u, en ook zeker voor een man, de best passende oplossing kan aandragen wanneer u last heeft van overhangende oogleden.

Voor de operatie bij een 46-jarige man
Resultaat na een bovenooglidcorrectie

Een prachtig natuurlijk resultaat na een bovenooglid correctie bij een man die zich stoorde aan het ietwat vermoeid uiterlijk en ook last van zware ogen. Zijn natuurlijke mannelijke uitstraling is uitstekend bewaard gebleven na de bovenooglid correctie; u ziet het prachtige resultaat van 6 weken na de bovenooglidcorrectie.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrectie tot en met de deep-plane facelift), en ook voor u als man, bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (GN); bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina