De bovenooglid correctie: is alleen huid weghalen voldoende?

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg en 1e Hoogleraar Esthetische Plastische Chirurgie in Nederland: Een bovenooglid correctie is een ingreep die een groot effect op de beleving heeft: hoe je jezelf ziet en hoe je sociale omgeving jou ziet. Het wordt dan ook vaak uitgevoerd bij hangende bovenooglidhuid op de bovenoogleden waardoor je er moe en minder uitgerust uitziet.

Wanneer je om zojuist genoemde redenen een bovenooglidcorrectie laat uitvoeren, zie je er na afloop, als alles goed is genezen, er vaak veel beter en meer uitgerust uit.

Is nu alleen huid weghalen voldoende bij overhangende oogleden? Dat is wat sommige artsen beweren, sommige zelfs in publicaties na onderzoek: de vraag die ik dus wil beantwoorden is dus of een bovenooglidcorrectie simpelweg standaard alleen het weghalen van overtollige huid moet zijn?

Uit mijn jarenlange ervaren kan ik u zeggen dat dit bij rondom de helft van de mensen voldoende is, maar bij de andere helft niet omdat zogenaamde mediale “fat pad” uitpuilt en een zwelling bij de mediale ooghoek veroorzaakt, die men dan die men dan niet behandeld. Dan heb je wel een verlichting en verbetering van het huid overschot maar niet van de zwelling bij de mediale ooghoek: een gemiste kans voor een veel beter resultaat.

Met regelmaat zie ik mensen die een bovenooglidcorrectie hebben laten uitvoeren, zoals uitgevoerd door een huisarts of ander nieuw beginnende specialist die ook graag ooglidcorrecties uitvoert, met deze zwelling bij de mediale ooghoek; esthetisch absoluut minder fraai en op termijn zelfs enorm storend: geeft echt een zeer lelijk effect.

Kortom; een ooglidcorrectie zien als een standaard zien als een ‘skin-only’ procedure is een absolute onderschatting van de problematiek van het ouder wordende bovenooglid.

Heeft u klachten passend bij hangende bovenoogleden, dan kan het verstandig zijn hierover een consult afspraak te maken bij Prof. dr. Berend van der Lei in zijn private practice: Prof. Aesthetics te Haren voor de regio Groningen.

Prof. dr. Berend van der Lei zal dan uitgebreid met u de tijd nemen om tot een juiste diagnose en een bij u best passend behandelplan te maken. ‘Shared decision’ heet dat; in overleg met u (en rekening houdend met al u wensen en mogelijkheden) het voor u best passende oplossings- en behandelplan maken.

Prof. dr. Berend van der Lei heeft door zijn jarenlange ervaring en het hebben uitgevoerd van minimaal 4000 bovenooglid correcties met alle varianten en aanvullende behandelingen erbij zoveel kennis en zicht op wat er voor mogelijkheden zijn, waardoor hij ook voor u de best passende oplossing kan aandragen wanneer u last heeft van overhangende oogleden.

Geslaagde bovenooglidcorrectie bij man

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrectie tot en met de deep-plane facelift) bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (Groningen); bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina