Rimpels op de bovenlip – rokerslijntjes

Prof.dr. Berend van der Lei van Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen: rimpels op de bovenlip, die vaak ook rokerslijntjes worden genoemd, maken dat je er ouder uitziet dan je je meestal zelf voelt. Doordat de mond veel beweegt en daardoor de mondspier veel samentrekt, zoals bij praten, lachen, eten, zoenen, maar ook bij het trekken aan een sigaret, ontstaan er uiteindelijk fijne rimpels op de bovenlip en nog veel later zelfs diepere rimpels op de bovenlip.

Waarom worden ze rokerslijnen genoemd? Omdat bij roken je de mond vouwt rondom de sigaret en hierdoor de mondspier extra samentrekt en er hierdoor bij regelmatig roken er een verhoogde kans is op het vroegtijdig ontstaan van deze rimpels. Bovendien is roken extra slecht voor de huid en de gezondheid ervan en verergert het ontstaan op rimpels. Erfelijke factoren spelen ook een rol in het ontstaan van rimpels op de bovenlip: als je erfelijk belaste aanleg hebt kun je al jong (midden dertig al) deze rokerslijntjes/ bovenlip rimpels krijgen.

Wat kun je eraan doen?

Bij Prof. Aesthetics kiest Prof. dr. Berend van der Lei er in eerste instantie voor om rokerslijntjes met een natuurlijke hyaluronzuur filler te behandelen wat de juiste samenstelling heeft voor een optimaal effect zonder te veel zwelling te geven. De filler vult de lijntjes van binnenuit op, waardoor de rimpels tijdelijk deels en soms bijna geheel verdwijnen. Na de behandeling zie je direct effect. Omdat het inspuiten van de filler in de bovenlip vaak als pijnlijk wordt ervaren verdoven we de lip vlak voor de behandeling: een paar verdovingsprikjes zorgen ervoor dat je de behandeling nagenoeg pijnloos ervaart. Vaak combineren we de behandeling van de rimpels van de bovenlip met het inspuiten van een filler ook met nog een mini dosis Botox op de rand van de bovenlip, waardoor de spier daar lokaal wat minder samentrekt en het effect op het verdwijnen van de rimpels versterkt.

Het resultaat van de behandeling van rimpels op de bovenlip (rokerslijntjes) bij een 55-jarige vrouw met een speciale filler en een mini-hoeveelheid botulinetoxine in de spier op de rand van de lip. Prachtig natuurlijk resultaat met nagenoeg verdwijnen en vervagen van de rimpels na 3 weken.

Ook vullen we het volume van de bovenlip soms aan, wanneer deze wat is afgenomen, om zo een nog beter en natuurlijker resultaat te verkrijgen.

Heeft u last van rimpeltjes op de bovenlip (rokerslijntjes), dan kunt u bij Prof. dr. Berend van der Lei terecht voor een uitstekend en eerlijk advies.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrectie tot en met de deep-plane facelift) bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (Groningen); bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina