Schoonheid van je gezicht zit vooral rondom je oogleden

Schoonheid van je gezicht zit vooral rondom je oogleden: hoe een ooglidcorrectie kan dienen om je schoonheid rondom je ogen terug te winnen.

Prof. dr. Berend van der Lei van Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen: “Een bovenooglid correctie is een ingreep die een groot effect op hoe je jezelf ziet en beleeft en hoe ook je sociale omgeving je ziet en dat beleeft. Een relatief chirurgisch kleine ingreep als een bovenooglid correctie heeft daarom altijd een zeer groot effect op je uitstraling.

Het duidelijke statement “beauty is found around the eyes” ofwel “schoonheid zit rond de ogen” komt voort uit het feit dat je ogen een van de belangrijkste delen zijn van het gezicht waar men vooral naar kijkt. Dat is door psychologen in het verleden al aangetoond met behulp van zogenaamde ‘eye-tracking studies’: camera’s volgen je ogen om te kijken hoe je naar een gezicht kijkt. Dat is vooral kijken naar iemands ogen en naar het gebied rond de mond: dus vooral kijken naar het centrale gedeelte van je gezicht.

Waarom we vooral naar dit gebied kijken is waarschijnlijk omdat dit gebied een belangrijk brandpunt is voor het herkennen van gezichten, maar ook voor het lezen van de emotionele toestand van die persoon. Een jeugdig en esthetisch aantrekkelijk gezicht wordt gekenmerkt door de volgende belangrijke eigenschappen rond het oog: een gladde huid zonder pigmentvlekken, gezichtssymmetrie, relatief lage wenkbrauwstand en het ontbreken van ’traangootdeformiteit’, nauwelijks tot geen overhangende huid van de oogleden (mag bij de man iets meer zijn dan bij de vrouw: zie ook de blog “ooglidcorrecties bij mannen”).

Veroudering leidt tot bepaalde veranderingen, zoals meer overhangende huid van de bovenoogleden en wallen onder je ogen, waardoor je er vermoeid uit gaat zien: dit leidt vervolgens ook tot meer bewustzijn van (negatieve) zelfperceptie; dit leidt vervolgens naar de toenemende vraag naar ooglidcorrecties maar ook behandelingen met botox en fillers.

In 2020 zijn wereldwijd 1.225.540 ooglidcorrecties, 288.306 (chirurgische) wenkbrauwlift procedures, 6.213.859 Botulinum Toxin-injecties en 4.054.015 Hyaluron zuur (filler) injecties uitgevoerd (volgens de Global Survey Results 2020, International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Wanneer je het gevoel hebt er ouder uit te zien dan je je voelt of wanneer je er vermoeid uitziet en een ooglidcorrectie overweegt is een consult bij Prof. dr. Berend van der Lei in zijn private practice Prof. Aesthetics te Haren voor de regio Groningen een uitstekend adres. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan over ooglidcorrecties en voert deze procedure wekelijks in grote aantallen uit, al meer dan 25 jaar.

Prof. dr. Berend van der Lei zal dan uitgebreid met u de tijd nemen om tot een juiste diagnose en een voor u best passend behandelplan te maken, ‘shared decision’ heet dat. In overleg met u en rekening houdend met al u wensen en mogelijkheden voor u de best passende oplossing en behandelplan maken; naast een bovenooglid correctie kan het ook wenselijk zijn tegelijkertijd een onderooglid correctie uit te voeren om de wallen onder de ogen kwijt te raken en zo een nog beter resultaat te verkrijgen.

Prof. dr. Berend van der Lei heeft door zijn jarenlange ervaring en het hebben uitgevoerd van minimaal 5000 ooglidcorrecties met alle varianten en aanvullende behandelingen erbij zoveel kennis en zicht op wat er voor mogelijkheden zijn, waardoor hij ook voor u, zowel man als vrouw, de best passende oplossing kan aandragen wanneer u last heeft van overhangende oogleden.

 

Het resultaat na een bovenooglidcorrectie bij een man
Milanese/Scalpel-shaped ooglidcorrectie
Het resultaat na een bovenooglidcorrectie bij een vrouw

Een prachtig natuurlijk resultaat na een bovenooglid correctie, links bij een man en rechts bij een vrouw. Bij beide is de natuurlijke uitstraling uitstekend bewaard gebleven.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrectie tot en met de deep-plane facelift) bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (Groningen); bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina