De onderooglid correctie

Prof.dr. Berend van der Lei van Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen: wallen onder de ogen geeft een vermoeid aspect. Als je wallen onder de ogen hebt, ervaar je je zelf als moe, minder fris. Ook de sociale omgeving vraagt dan vaak met regelmaat of je wel goed geslapen hebt, omdat je er moe uitziet.

Een interessante filosofische vraag is: waarom interpreteren we wallen onder de oogleden als dat we moe zijn? Dit is waarschijnlijk zo -en daar zijn in de literatuur ook aanwijzingen voor- dat als je jong bent en een enorme inspanning verricht en/of weinig geslapen hebt, je meer tekent onder de oogleden/ onderoogleden. Met andere woorden, wallen onder de oogleden is een teken van vermoeidheid als basis uitdrukking in ons brein.

Maar als je ouder wordt en wallen krijgt heeft dat natuurlijk niets met moe zijn te maken: je ziet er alleen maar gewoon moe uit: en na vele opmerkingen en ervaring zelf is men meestal wel klaar met het als moe gezien te worden. Tijd om er eventueel iets aan te doen dus.

Wallen onder de oogleden kunnen heel goed plastisch chirurgisch behandeld worden.  Echter, het postoperatief beloop kost enige tijd en kent, indien niet goed uitgevoerd, wat risico’s op het ontstaan van hangende onderoogleden. Prof. dr. Berend van der Lei heeft hiervoor een speciale techniek ontwikkeld om dit risico na een onderooglid correctie nagenoeg te minimaliseren.

Met enige regelmaat wordt een onderooglidcorrectie gecombineerd met een bovenooglidcorrectie omdat de huid van de bovenoogleden ook uitgezakt is en over de bovenoogleden hangt; dit geeft een dubbel gevoel van er moe uitzien.

De wallen van de onderoogleden is gewoon uitpuilend vet; dit vet wordt bij een onderooglid correctie verwijderd of verplaatst.

Gezien de complexheid van de onderooglid correctie kan ik als zeer ervaren plastisch chirurg u als potentiële cliënt voor een onderooglid correctie maar een duidelijk advies geven: zorg voor een afspraak bij de juiste professional, die juist gespecialiseerd is in dit soort operaties. Een plastisch chirurg is per uitstek hiervoor het best opgeleid en toegerust.

Het prijsvergelijken van een behandeling is natuurlijk iets wat wij als Nederlanders altijd doen: kijken, kijken, en niet of zo goedkoop mogelijk kopen. Begrijpelijk, maar meestal maakt men de vergissing dat u niet betaald voor de ingreep maar voor de (beperkte) ervaring! Bezint voor u begint, u heeft maar twee mooie oogleden en maar één fraaie blik!

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrectie tot en met de deep-plane facelift) bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (Groningen); bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina