De wenkbrauwlift met botuline toxine (Botox)?

Prof. dr. Berend van der Lei van Prof. Aesthetics in Haren nabij Groningen: Er zijn vele manieren waarop een wenkbrauw gelift zou kunnen worden. Daarom is het altijd belangrijk dat de specialist, die u bezoekt, alles weet over de wenkbrauw lift en wat wel en wat niet kan en wat de consequenties zijn van een bepaalde behandeling.

Laagstand van de wenkbrauwen door forse activiteit van uw boosheidspier (m. corrugator) kan inderdaad meestal opgelost worden door een behandeling met botuline toxine: hierdoor ontspant zich uw boosheidspier en gaat de wenkbrauw weer wat hoger staan op een natuurlijke wijze en verdwijnt bovendien uw frons.

Mocht dit niet voldoende zijn dan kan eventueel onder de wenkbrauw aan de zijkant nog een beetje extra botuline toxine gespoten worden om de kracht van de kringspier van uw oog iets te verminderen; dit geeft soms nog wat lift effect. Verder moet u weten dat de behandeling met botuline toxine op de positie van de wenkbrauw niet precies voorspelbaar is: soms net voldoende effect maar soms ook niet: dit komt omdat men afhankelijk is van de reactie van de aangezichtsspieren op de botuline toxine en dat wisselt per persoon en soms zelfs per keer.

Meer dan met botuline toxine liften op niet chirurgische wijze; het aanvullende gebruik van wat extra volume onder de wenkbrauw met een filler, dit geeft ook optisch enig lift effect. Is nog meer lift nodig, dan zal een chirurgische behandeling nodig zijn variërend van een inwendige wenkbrauw lift tijdens een ooglidcorrectie tot en met een endoscopische voorhoofdlift.

Prof. dr. Berend van der Lei kan zich met recht de specialist noemen op het gebied van de wenkbrauw lift: Hij heeft vele duizenden procedures uitgevoerd en er uitgebreid over gepubliceerd in internationaal toonaangevende tijdschriften. Zijn resultaten en technieken zullen eerdaags gepubliceerd worden in het meest toonaangevende tijdschrift voor Plastisch Chirurgen: Plastic and Reconstructive Surgery (1), inclusief video’s hoe voorhoofdsliften dienen te worden uit gevoerd.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrectie tot en met de deep-plane facelift) bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (Groningen); bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Referentie 1.

Gulbitti HA, Stakelbeek C, van der Lei B. Long-term evaluation of endoscopic – and open forehead lifts: a morphometric analysis. Plast Reconstruct Surg 2021 (in press).

 

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina