Handverjonging

Prof. dr. Berend van der Lei van Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen: “Wist u dat u aan de handen vaak iemand haar of zijn leeftijd kunt aflezen?” Dat kun je aflezen aan het aspect van de huid van de handrug, die in de loop der jaren steeds dunner wordt en er een soort dunne fijne dwarse rimpels ontstaan en de huid soms zelfs er uitziet als een craquelé structuur. Ook bloedvaten en de pezen van de handen worden, door het dunner worden van de huid, meer zichtbaar. Net als de huid van uw gezicht laten uw handen zien hoe oud u bent.

Aangezien de handen (net als het gezicht) voor iedereen goed zichtbaar zijn, vinden veel mensen het vervelend wanneer de handrug er ouder uitziet. Wanneer uw handen door de jaren minder mooi zijn geworden, dan is een zogenaamde handverjongings-behandeling voor u de oplossing. Dankzij handverjonging zullen uw handen er weer jonger uit gaan zien. Het volume en de dikte van de huid van de handrug neemt weer toe en uw handen ogen daardoor weer jeugdiger.

Procedure van een handverjongingsbehandeling

Wanneer u een handverjonging zou willen ondergaan bij Prof. Aesthetics van Prof. dr. Berend van der lei zal er eerst altijd een consult plaatsvinden. Zo krijgt u uitgebreid uitleg over de verwachtingen en eventuele consequenties/complicaties.

Na het maken van de afspraak ontvangt u eerst een korte vragenlijst met medische vragen. Deze krijgt u digitaal toegestuurd en kunt u thuis invullen. Het is belangrijk dat u deze vragenlijst vooraf heeft ingevuld; de resultaten ervan worden namelijk besproken tijdens het consult. Daarna zal Prof. dr. Berend van der Lei met u bespreken wat de beste behandelmogelijkheden zijn en wat het te verwachten resultaat is. Ook word u op de hoogte gebracht van de mogelijke risico’s van de behandeling en de nazorg. Zo weet u vooraf heel goed waar u aan begint aan wat u dus kunt verwachten.

Vooraf aan de behandeling zullen er foto’s van uw handen worden gemaakt. Zo kunt u en ook wij na de behandeling goed het resultaat beoordelen.

De behandeling bestaat meestal uit het gebruik van Radiesse, wat via een paar kleine prikgaatjes onder de dunne huid van de handrug wordt ingespoten. Radiesse geeft het lichaam een prikkel tot het aanmaken van collageen en elastine en zorgt ervoor dat de huid steviger en dikker wordt (zie Figuur 1). De behandeling is nauwelijks pijnlijk te noemen.

Figuur 1. Het resultaat van een behandeling met Radiesse bij een 49-jarige vrouw voor en 1 jaar na de behandeling; de huid is duidelijk steviger en dikker geworden, de bloedvaten en pezen zijn duidelijk minder zichtbaar en daardoor oogt de hand aanzienlijk jonger.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling is de handrug wat gezwollen: deze zwelling kan een aantal dagen duidelijk aan blijven houden maar verdwijnt in de loop een paar weken. Ook blauwe plekken kunnen voorkomen, al is dit sporadisch. Mocht dit het geval zijn, dan zijn de blauw plekken eenvoudig te camoufleren met make-up. Hou er na de behandeling rekening mee dat u tot 12 uur na de behandeling geen inspanning verricht (sporten, fysiek werk). Twee dagen vooraf tot de eerste 24 uur na de behandeling kunt u het beste geen alcohol consumeren. Wacht minimaal 2-4 dagen met saunabezoek, massage of een bezoek aan de schoonheidsspecialist.

Het resultaat van handverjonging

De huid van uw handen zal er na de behandeling met Radiesse beter uit gaan zien, een effect dat zeer lang aanhoudt en meestal wel 6 tot 12 maanden. Het beste effect wordt vaak verkregen door na 4 tot 6 maanden de behandeling te herhalen waarna het effect nog veel langer, soms wel jaren aanhoudt. Houd u er overigens wel rekening mee dat het effect van handverjonging bij iedereen anders is. Dit heeft onder andere te maken met uw leeftijd, het huidtype en uw activiteiten.

Radiesse is eigenlijk de beste behandeling voor handverjonging weet Prof. Dr. Berend van der Lei op basis van meer dan 20 jaar ervaring.

De risico’s

Na de handverjonging kan de zwelling van uw handrug wel enige tijd (soms zelfs een paar weken, zei het niet hinderlijk) duren. Ook kan direct na de behandeling er wel wat blauwe plekken ontstaan als gevolg van bloeduitstorting. Deze verdwijnen meestal weer snel. Een allergische reactie treedt maar zeer zelden op. Over all is de kans op complicaties bij handverjonging zeer klein. Er zijn wel enkele situaties waarin we geen handverjongingsprocedure kunnen uitvoeren;

  • U bent al eerder behandeld op uw handrug met permanente filler
  • U heeft lymfoedeem aan uw armen
  • U heeft al eens eerder een allergische reactie gehad op de Radiesse


Conclusie

Als u overweegt een handverjongingsbehandeling te laten uitvoeren, dan bent u bij Prof. dr. Berend van der Lei van Prof. Aesthetics op het juiste adres:

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrectie tot en met de deep-plane facelift), bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (Groningen); bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina