De mondhoeklift voor hangende mondhoeken

Prof. dr. Berend van der Lei, eerste Hoogleraar Esthetische Chirurgie In Nederland met zijn privépraktijk in Haren bij Groningen; “Wanneer mondhoeken naar beneden hangen verkrijg je vaak een wat chagrijnige uitstraling en het kan er ook toe leiden dat je speeksel via de mondhoek verliest: dit laatste komt vooral voor bij de hangende mondhoek door veroudering.”

Afhangende mondhoeken kunnen op verschillende manieren worden gelift. Prof. dr. Berend van der Lei weet hier alles over: samen met een van zijn onderzoekers, die hij begeleid, heeft hij alle Engelstalige literatuur onderzocht naar de beste behandeling van afhangende mondhoeken. Het resultaat van al deze onderzoeken verschijnt eerdaags in een van de beste tijdschriften voor Esthetische Chirurgie en Cosmetische behandelingen: “the Aesthetic Surgery Journal” (referentie 1). Bij jonge mensen met een in aanleg hangende mondhoek of bij beginnende veroudering kan een combinatie van botox met een filler gebruikt worden om de mondhoek op een natuurlijke wijze te liften zonder zichtbare littekens.

Voorbeeld van de behandeling van beginnende afhangende mondhoeken met behulp van botox en een filler.

 

Ook kan de mondhoek met een zeer klein littekentje rond de mondhoek worden gelift: deze lokale mondhoek lift procedure is ook voldoende om ongewild speeksel verlies op te heffen, en zorgt er voor dat eventuele ontstoken rode mondhoeken over gaan. Alhoewel de littekens aanvankelijk zichtbaar zijn vallen ze uiteindelijk nauwelijks op omdat de littekentjes langs de grenzen van de cosmetische eenheden van de lip en mondhoek lopen.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, bovenooglid correctie, mondhoek lift tot en met de deep-plane facelift) bent u bij Prof. Aesthetics op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (Groningen); bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Referentie:

Van der Sluis N, Gulbitti HA, van Dongen JA, Van der Lei B. Lifting the Mouth Corner: A Systematic Review of Techniques, Clinical Outcomes and Patient Satisfaction Aesth Surg J (in press 2022)

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina