Waar moet je op letten voor je een botox behandeling laat uitvoeren

Prof. dr. Berend van der Lei van Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen: “Botox behandelingen zijn de laatste jaren in populariteit enorm toegenomen, steeds meer mensen laten zo’n behandeling uitvoeren.” Het is echter belangrijk om goed te weten wat je doet voordat je botox laat injecteren in je gezicht. In dit artikel lees je waar je op moet letten!

Wat is botox?

Botox is een veelal een korte afkorting van botuline-toxine, een stof dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Het wordt gebruikt als cosmetische behandeling voor dynamische rimpels in gezicht, rimpels veroorzaakt door overmatige activiteit van de onderliggende spieren zoals bijvoorbeeld de frons rimpel met eronder de frons-spier. Botox werkt door de onderliggende spier te verlammen die de rimpel veroorzaakt. De behandeling duurt ongeveer 20-30 minuten en er is geen hersteltijd nodig. Risico’s van de behandeling zijn zeer zeldzaam en omvatten het risico op een geringe bloeduitstorting, uitzakken naar een andere spier en zeer zeer zeldzaam een allergische reacties.

Hoe werkt botox?

Botox, eigenlijk bedoelen we dus botuline-toxine, is onder verschillende productnamen geregistreerd en werkt doordat het de zenuw-spier overgang blokkeert, waardoor de spier niet meer kan samentrekken en de rimpel niet meer veroorzaakt kan worden door spiersamentrekking: de huid wordt dan weer gladder met veel minder zichtbare rimpels, op termijn verdwijnen een hoop van de rimpels. Na 3 maanden is dit effect vaak weer tenietgedaan en kan een vervolgbehandeling plaats vinden. Bij langer gebruik wordt de spier steeds zwakker en hoef je pas op een veel later tijdstip dan drie maand (vaak 6-8 maand) de behandeling te herhalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van botox?

Botox is dus een veelgebruikt product om dynamische rimpels te verminderen. Botox wordt onderhuids in de spier geïnjecteerd, deze spier blijft dan voor ongeveer 3 -4 maand uitgeschakeld, waardoor de rimpels minder zichtbaar worden.

Botox is een effectieve behandeling voor dynamische rimpels, maar het is belangrijk om een ervaren medisch specialist te vinden die de behandeling goed en juist kan uitvoeren.

Nadelen van het gebruik van botox zijn: het werkt tijdelijk, er is altijd een heel klein risico op bijwerkingen. Een botox behandeling is niet super goedkoop en de prijzen variëren: de variatie zit vooral in de kwaliteit van de arts; je betaalt voor de ervaring van de medisch specialist.

Voor wie is botox geschikt?

Een Botox behandeling is geschikt voor iedereen die zich stoort aan dynamische rimpels: de frons, de lachrimpels en de mondhoek spier die de mondhoek naar beneden trekt. Het is echter wel belangrijk om te weten waar je op moet letten voordat je een botox behandeling laat uitvoeren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kiezen voor een erkende arts of medisch specialist die veel ervaring heeft met het toedienen van botox, zoals Prof. dr. Berend van der Lei bij Prof. Aesthetics.

Schematische tekening waar botox ingespoten kan worden voor het verminderen / doen verdwijnen van dynamische rimpels:
groen: de lachrimpels / rood: de fronsrimpel / blauw: de voorhoofdsrimpels


Hoe lang duurt een botox behandeling?

Een botox behandeling bestaat altijd uit een gesprek, uitleg voor het effect, risico’s en consequenties en daarna eventueel het uitvoeren van de behandeling: normaal duurt een eerste intake met de behandeling een half uur. Vervolgbehandelingen duren korter en zijn vaak 10-20 minuten maximaal. De meeste mensen ervaren ongemak tot ongeveer een uur na de behandeling. Sommige mensen ervaren ook hoofdpijn, duizeligheid of misselijkheid. De meeste van deze symptomen zijn normaal en verdwijnen snel.

Hoeveel kost botox?

Een Botox behandeling wordt of afgerekend per gebied dat wordt behandeld, vaak zone genoemd, of per gebruikte hoeveelheid: dat verschilt per kliniek, maar bij Prof. Aesthetics is dat per zone. Prijzen zijn vanaf 95 euro voor baby-botox, een halve zone, tot en met 450 euro voor 3 zones. Van tevoren hoort u hoeveel zones behandeld gaan/ zouden moeten worden voor een optimaal resultaat waarna u zelf kunt beslissen. Overleg dat met Prof. dr. Berend van der Lei.

Conclusie

Als u overweegt een botox behandeling te laten uitvoeren, dan bent u bij Prof. dr. Berend van der Lei van Prof. Aesthetics op het juiste adres:

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrectie tot en met de deep-plane facelift), en ook voor u als man, bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (Groningen); bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina