De liquid facelift: realiteit of sprookje

Prof. dr. Berend van der Lei van Prof. Aesthetics in Haren nabij Groningen “Een liquid facelift, een facelift zonder snijden is iets wat we allemaal graag zouden willen wanneer we hebben besloten een facelift uit te laten voeren om onze hals en kaaklijn te verbeteren en er na afloop weer minstens 10 jaar jonger uit te zien.”  Echter kan dat? En geeft dat het effect wat we willen? Dat is de vraag die ik in dit blog ga beantwoorden.

Met een facelift wordt een ingreep bedoelt om de hals en kaaklijn te verbeteren: dat kan alleen bereikt worden middels het plastisch chirurgisch aantrekken van de uitgezakte weefsels van het gelaat en de hals; dat zal nooit lukken door het gezicht op te spuiten met fillers: dat is een regelrechte “onwaarheid”, de “liquid facelift” is niet een facelift met fillers; het is een procedure waarbij fillers gebruikt worden in bepaalde delen van het gelaat om hier het volume verlies weer aan te vullen met een filler waardoor je er zeker weer beter uit gaat zien. En dit is wat door veel instituten en klinieken wordt aangeboden als de liquid facelift. De term is misleidend, zeker als je zou denken dat je door de liquid facelift een veel strakkere hals en kaaklijn krijgt en je hamsterwangen verdwenen zijn; dat is echt een illusie.

Ook bij Prof. Aesthetics voeren we de behandeling uit die overal “de liquid facelift” wordt genoemd: we geven hiermee weer volume aan het gezicht waardoor je er echt frisser en beter uitziet. Een echte facelift zou ik het niet willen noemen; de term zou beter kunnen zijn “filler-face-verjonging” het weer aanbrengen van volume in met name het midden gezicht en kaaklijn, waardoor je een weer wat jeugdiger uiterlijk krijgt. Maar schiet je hierin door met de behandeling, dan krijg je een opgeblazen gezicht wat ik nogal eens tegenkom bij bekende Nederlanders en behandelaren.

Pracht voorbeeld van een geslaagde “Liquid Facelift”. Het volume en de fraaie uitstraling van het gelaat is hersteld met natuurlijke fillers: een echte filler-face-verjongingsprocedure maar geen echte facelift.

 

Zijn de weefsels van je hals en kaaklijn echt te veel gezakt, dan is het beste het laten uitvoeren van een facelift: bij Prof. dr. Berend van der Lei is dan de eerste keuze de natuurlijke deep-plane facelift. Met de Deep Plane Facelift kunnen de effecten van de huidveroudering uitgebreider aangepakt worden door de volledige huid en SMAS-laag als één geheel (en bloc) te liften. Dit leidt tot een veel natuurlijkere uitstraling, die wezenlijk echt anders is dan de facelift ‘oude stijl’ of de populaire MACS lift.

Wanneer je een verjonging van je gelaat overweegt is een consult bij Prof. dr. Berend van der Lei in zijn private practice Prof. Aesthetics te Haren voor de regio Groningen een uitstekend adres hiervoor: hij heeft vele publicaties over fillers en facelifts op zijn naam staan en voert al deze behandelingen regelmatig uit, al meer dan 25 jaar.

Prof. dr. Berend van der Lei zal tijdens het consult uitgebreid met u de tijd nemen om een voor u het best passende behandelplan te maken; of gebruikmakend van in eerste instantie fillers om een frisser en beter uiterlijk te realiseren of misschien toch een chirurgische facelift.

Prof. dr. Berend van der Lei heeft door zijn jarenlange ervaring en het hebben uitgevoerd van minimaal 10.000 operaties in het gelaat zoveel kennis en zicht op wat er voor mogelijkheden zijn, waardoor hij ook voor u de best passende oplossing kan aandragen voor het verkrijgen van een natuurlijk resultaat. Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van fillers, “liquid facelift” tot en met deep plane facelift) bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (Groningen); bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina