Brotox: Botox voor mannen

Prof. dr. Berend van der Lei, Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen: “Wist u dat ook steeds meer mannen iets aan hun gezicht laten doen? Naast bovenooglid correcties vooral botox behandelingen (Brotox genaamd) en filler behandelingen voor hun kaaklijn?”

Botox is super hot en de tijd dat alleen vrouwen iets doen met botox en fillers is lang voorbij. Door een ‘brotox’ behandeling kan de man er nu ook frisser en jeugdiger uitzien en het voorkomt zelfs vroegtijdige bovenooglid correcties: een bovenooglid correctie is in aanvang bij de man niet altijd nodig maar het onderdrukken van een te krachtige frons wel. Een te krachtige frons trekt de wenkbrauw naar beneden en simuleert daarmee overhangende huid van de bovenoogleden: een ooglid correctie wordt dan vaak te uitgebreid uitgevoerd en feminiseert daarmee eigenlijk het stoere uiterlijk van de man. Bij een man mag het bovenooglid zeer beperkt of net zichtbaar zijn, kijk maar naar alle top herenmodellen en acteurs die aantrekkelijk worden gevonden: een groot deel heeft nauwelijks zichtbare bovenoogleden. Mannen zien er dankzij brotox steeds frisser en mannelijker uit. Best logisch want een dergelijke look maakt des te aantrekkelijker, en wie wil dat nu niet?

Steeds meer mannen aan de Brotox

Ook in zijn praktijk Prof. Aesthetics in Haren, bij Groningen, ziet prof. dr. Berend van der Lei steeds meer mannen verschijnen voor een botox prikje of een filler behandeling: afgelopen jaar is in zijn praktijk het aantal behandelingen bij mannen met wel 10% toegenomen, iets wat overeenkomt met de landelijke tendens. We gebruiken de Botox vooral om norse fronsrimpels te verzachten. Lippen worden natuurlijk nauwelijks gedaan bij mannen maar bij de oudere man met een groot verlies aan volume is dat zeker een goede optie. Tot slot; het accentueren van de kaaklijn geeft een enorme boost aan het mannelijk uiterlijk. Verschillende bekende acteurs zijn gezwicht voor de Brotox zoals John Travolta en Arnold Schwarzenegger.

Grotere hoeveelheid Botox nodig voor mannen dan bij vrouwen: vandaar de term Brotox

Brotox (een botoxbehandeling) bij de man is anders dan de botox behandeling bij de vrouw; dat alles komt door de steviger structuur van de mannelijke huid en de sterkere gelaatsspieren bij de man.  De mannenhuid is zo’n 15 à 25% dikker en door de aanwezigheid van meer bindweefsel en is door elastine veel stugger dan de huid van de vrouw. Daarom hebben mannen ook bijna nooit rimpels op hun bovenlip, vrouwen krijgen dat vaak op termijn wel. Daarnaast is bijvoorbeeld de fronsrimpel-spier bij de man veel steviger en heeft meer spiermassa. Precies daarom is er meer Botox nodig bij de man om de fronsrimpels te verzachten; helemaal weg hoeven de fronsrimpels natuurlijk niet en bij sommige mannen is het natuurlijk ook hun kenmerk. Kijk maar naar Tom Cruise: die zou met een te uitgebreide Brotox behandeling van zijn fronsrimpel niet meer de stoere vent zijn die hij tot nu toe is in al zijn films.

Wil je een Brotox behandeling, een filler behandeling: kies voor altijd voor een behandelend arts met ervaring

Overweegt u een b(r)otoxbehandeling? Kies dan ervaring en kwaliteit. Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van brotox, botox, filler, ooglidcorrecties tot en met de deep-plane facelift), en dus ook voor u als man, bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice van Prof. Dr. Berend van der Lei aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren. Bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina