Radiesse: de perfecte filler voor ingevallen gezicht en voor handverjonging

Wanneer het volume in het gezicht met het ouder worden iets invalt en we er in het gezicht magerder gaan uitzien/een wat ingevallen gezicht krijgen, dan is Radiesse een ideale filler om het volumeverlies in het gezicht geleidelijk aan op te vullen. Radiesse kan, behalve gezichtscontouren verbeteren, ook gebruikt worden om om de dunner geworden handrug huid van je handen weer jeugdiger te maken.

Radiesse bestaat uit een gel welke is opgebouwd uit water en calciumhydroxyapatiet, een natuurlijk bestanddeel van het lichaam. Deze stof is volkomen zuiver en kan geen allergische reacties geven. Een Radiesse-correctie kan regelmatig en zonder problemen herhaald worden.

Consult
Tijdens het eerste consult voor Radiesse bij Prof. dr. Berend van der Lei, kijkt hij welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Ook worden de alternatieven voor een Radiesse behandeling besproken.

U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling met Radiesse en de periode erna. Alleen als uw verwachtingen van een Radiesse behandeling reëel zijn kan de Radiesse behandeling worden uitgevoerd. Ook wordt eventuele combinatie van een Radiesse behandeling met een andere behandelmethode als optie besproken als dit aan de orde zou zijn.

De behandeling
Voor de behandeling met Radiesse worden er altijd foto’s gemaakt voor uw medisch dossier. Radiesse wordt vaak verdund met wat verdoving vloeistof waarna de crème-achtige structuur van Radiesse met lange dunne canules onder de huid wordt geïnjecteerd. Radiesse is zeer precies te doseren en na de behandeling direct zichtbaar. Echter kan het 4-6 weken duren voordat het eind resultaat van Radiesse zichtbaar is en de Radiesse geïntegreerd is met het lichaamseigen weefsel. Een behandeling met Radiesse duurt ongeveer twintig minuten.

Voor een optimale vulling moet de Radiesse behandeling soms nog één of meerdere malen herhaald worden. Dit wordt over het algemeen pas na 4-8 weken na de eerste behandeling met Radiesse gedaan. Na ongeveer twee jaar is de gel van de Radiesse volledig opgelost en afgebroken via de natuurlijke processen van het lichaam.

Na de behandeling
Na de Radiesse behandeling kan de huid iets rood en gezwollen zijn maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. De meeste mensen zijn de volgende dag weer goed toonbaar. In een enkel geval ontstaat er een blauwe plek, die gecamoufleert kan worden.

Resultaat
Een behandeling met Radiesse moet vaak wel één tot meerdere keren herhaald worden voor een optimaal resultaat. Dit kan over het algemeen na enkele weken tot maanden. Na vervolg behandelingen krijgen we vaak een perfecter resultaat.


Het resultaat van een behandeling met Radiesse is bij een man in het gezicht i.v.m. volume verlies en bij een vrouw voor handverjonging. 1 jaar na de behandeling is het volume in het gezicht van de man is duidelijk voller en de huid is duidelijk steviger en dikker geworden. Dit is ook het geval op de handrug waar de bloedvaten en pezen duidelijk minder zichtbaar zijn en daardoor aanzienlijk jonger oogt.

Risico’s en complicaties
Zoals bij elke inspuiting bestaat het risico van infectie en of een allergische reactie. Beide risico’s zijn zeer gering (minder dan 0,1%) en veroorzaken geen ernstige of vervelende gevolgen voor het resultaat. Er zijn geen specifieke complicaties bekend bij inspuitingen met Radiesse.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van liplift, Brotox, botox filler, Radiesse, bovenooglid correctie, onderooglid/wallen onder de ogen correctie, tot en met de deep-plane facelift), bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice van Prof. Dr. Berend van der Lei aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren. Bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina