De ideale bovenooglid correctie

De ideale bovenooglid correctie leidt tot een dusdanig resultaat dat iedereen tegen je zegt dat je er veel beter uitziet, maar niet ziet dat je geopereerd bent geweest.

Hangende bovenoogleden maken dat je er vermoeid uitziet. Bovendien trek je, als je hangende bovenoogleden hebt, vaak je voorhoofd op om de onbewust voelende druk van de huid van je bovenoogleden op de wimpers te verlichten.

Dat is iets om moe van te worden. Mensen met hangende bovenoogleden zeggen dan ook vaak dat ze een vermoeid gevoel hebben van hun oogleden en voorhoofd.

Een bovenooglid correctie nodig? Finally nobody escapes: als je maar oud genoeg wordt gaat de huid van je bovenoogleden uiteindelijk zoveel oprekken dat deze een keer op je wimpers komen te liggen: dit komt door het natuurlijke verouderingsproces waarbij de huid dunner wordt en langzaam uitrekt (dit heet ‘dermatochalasie’).

Naast het oprekken van de huid is dit vaak ook nog eens in combinatie met het zakken van je wenkbrauwen en uitrekken van de huid van je voorhoofd. Dit zakken van de wenkbrauwen komt dus door het uitrekken van huid van je voorhoofd, vaak in combinatie met regelmatig fors fronsen (wat de wenkbrauw extra naar beneden trekt). Dit fronsen doen we bij wind op ons gezicht of door fel licht. Het is een oeroud instinct wat we hebben meegekregen van onze voorvaderen die dit ook veel deden om op deze wijze hun ogen te beschermen tegen fel licht of tegen de wind. Immers hadden zij toen niet de beschikking over zonnebrillen. Bovendien was het hangen van de wenkbrauw op hun 40-45 jarige leeftijd geen ramp. De oermens werd niet veel ouder. Ons heden ten dage breekt dit ons dus wel op.

Het extra naar beneden trekken van de wenkbrauw kunnen we tegengaan door een behandeling van de fronsspier met botulinetoxine. Mocht je na een dergelijke behandeling nog steeds een te lage positie van je wenkbrauw hebben, dan is een vorm van wenkbrauwlift of voorhoofdslift aangewezen om de te lage positie van je wenkbrauw te behandelen. Alleen een bovenooglid correctie is dan vaak niet meer voldoende.

Mocht je een probleem met je bovenoogleden hebben, dan kan het verstandig zijn hierover een consult afspraak te maken bij Prof. dr. Berend van der Lei in zijn private practice, Prof. Aesthetics te Haren voor de regio Groningen.

Prof. dr. Berend van der Lei zal dan uitgebreid met u de tijd nemen om tot een juiste diagnose en een voor u best passend behandelplan te maken. Shared decision heet dat. In overleg met u en rekening houdend met al uw wensen, voor u de best passende oplossing en behandelplan maken, dat binnen alle mogelijkheden past.

Behalve het uitvoeren van de bovenooglid correctie, kan ook het uitschakelen van de frons middels botulinetoxine in verband met overmatige fronsactiviteit heel zinvol zijn. Door het extra naar beneden zakken van de wenkbrauw en daardoor extra “zware oogleden hebben” te voorkomen.

Prof. dr. Berend van der Lei heeft door zijn jarenlange ervaring en het hebben uitgevoerd van minimaal 4000 bovenooglid correcties, met alle varianten en aanvullende behandelingen erbij, zoveel kennis en zicht op wat er voor mogelijkheden voor u zijn, waardoor hij ook voor u de best passende oplossing kan aandragen wanneer u last heeft van overhangende oogleden.

Bovenooglidcorrectie

Het resultaat van de perfecte bovenooglid correctie: een erg goed geslaagd resultaat te zien zowel bij een man (rechts) als bij een vrouw (links); prachtig natuurlijk resultaat zonder dat men ziet geopereerd te zijn geweest.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van liplift, Brotox, botox filler, bovenooglid correctie, onderooglid/wallen onder de ogen correctie, tot en met de deep-plane facelift), bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice van Prof. Dr. Berend van der Lei aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren. Bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina