De mondhoeklift: de niet-chirurgische methode

De mondhoeklift: over de niet chirurgische methode om hangende mondhoeken aan te pakken met Botox en Fillers.

Prof. dr. Berend van der Lei is de eerste hoogleraar Esthetische Chirurgie in Nederland en heeft zijn eigen privépraktijk, Prof. Aesthetics, in Haren bij Groningen waar hij onder anderen de mondhoeklift uitvoert.

Hangende mondhoeken geven vaak een wat mistroostige en chagrijnige uitstraling waar je zelf niets aan kan doen. Daarnaast kan het leiden tot ongewenst speekselverlies via de mondhoeken, vooral bij veroudering. Gelukkig zijn er verschillende manieren om afhangende mondhoeken te liften. In dit korte blog vertellen we over de “niet-chirurgische” behandeling van afhangende mondhoeken.

Oorzaak van afhangende mondhoeken:

Door het ouder worden neemt het volume van uw gezicht en ook rond de mond wat af. Hierdoor ontstaan er plooien en gaan ook de mondhoeken wat hangen. Daarnaast kunnen mondhoeken vaak gaan hangen door spieractiviteit van de zogenaamde musculus depressor angulus oris: de zogenaamde “mondhoek naar beneden trekkende spier”. Ook kan het zijn dat u in aanleg al wat afhangende mondhoeken heeft.

Niet-chirurgische behandeling van afhangende mondhoeken:

Bij jonge mensen met van nature hangende mondhoeken of bij beginnende tekenen van veroudering kan een combinatie van botox en een filler worden gebruikt om de mondhoeken op een natuurlijke manier te liften, zonder zichtbare littekens.

Behandeling van de beginnend afhangende mondhoeken en de neusmondhoekplooi en rimpels met fillers: daarnaast is de spier die de mondhoek naar beneden trekt behandeld met botox

Prof. dr. Berend van der Lei is de expert op het gebied van afhangende mondhoeken: Samen met een van zijn medewerkers heeft hij uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste behandelingen voor afhangende mondhoeken. De resultaten van dit onderzoek is gepubliceerd in “The Aesthetic Surgery Journal” (referentie 1), een van ’s werelds beste tijdschriften op het gebied van esthetische chirurgie en cosmetische behandelingen.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van liplift, Brotox, botox filler, bovenooglid correctie, onderooglid/wallen onder de ogen correctie, tot en met de deep-plane facelift), bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice van Prof. Dr. Berend van der Lei aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren. Bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina