Oorlel correctie: een voor velen nog onbekende issue

Oorlel correctie: een voor velen nog onbekende issue

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg van Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen: de oorlel kent in principe een 3-tal problemen die we gelukkig goed kunnen oplossen.

 

1. Te grote oorlellen; dit komt in aanleg voor maar kan ook in verloop van de jaren ontstaan omdat de huid van de oorlel verslapt en daardoor steeds groter wordt. Wat een mooie grote van een oorlel is, is natuurlijk een persoonlijk iets: in boeddhistische landen worden grote oorlellen als schoonheidsideaal gezien; in de Westerse wereld juist niet. Vind je dat je te grote oorlellen hebt, dan kunnen we een zogenaamde oorlel reductie uitvoeren: onder plaatselijke verdoving wordt de oorlel verkleind tot een natuurlijk uitziende kleinere oorlel.

Hierboven de voor en na foto voor van het resultaat van een oorlel verkleining: er is een natuurlijk fraai resultaat ontstaan.

2. Volume verlies van de oorlel; door de tijd heen met het ouder worden verliest de huid van de oorlel zijn stevigheid. Bovendien gaat het nog eens extra snel door het dragen van oorbellen: zo rond de 40 – 50 jaar kun je vaak dan duidelijk zien dat de oorlellen “oud’ aan het worden zijn: de oorlellen zijn niet meer stevig maar juist heel dun en vaak zien we een of meerdere plooien op de oorlellen. Door middel van gebruik van de juiste hyaluronzuur filler kan het volume van de oorlellen weer worden hersteld. Het is een relatief vrij eenvoudige ingreep met een direct zichtbaar mooi resultaat.

Hierboven de voor en na foto voor van het resultaat van een oorlel verkleining: een natuurlijk mooi resultaat

3. Uitgescheurde oorlel: het gaatje (voor het dragen van oorbellen) in je oorlellen kan door de tijd langzamerhand groter worden door het jarenlang dragen van (te zware) oorbellen. Soms blijf je haken achter een oorbel en dan kan het gaatje helemaal uitscheuren; dit probleem is gelukkig ook relatief eenvoudig plastisch chirurgische te verhelpen: we combineren de ingreep wel met eventueel kleiner maken van je oorlel en/of het steviger maken van je oorlel: een steviger oorlel scheurt ook minder makkelijk uit.

 

Overweegt u een oorlel verkleining/ oorlel versteviging/ of herstel van een uitgescheurde oorlel, dan bent u bij Prof. Aesthetics in Haren vlak bij het station op het juiste adres.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van liplift, Brotox, botox filler, bovenooglid correctie, onderooglid/wallen onder de ogen correctie, tot en met de deep-plane facelift), bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice van Prof. Dr. Berend van der Lei aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren. Bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina