De directe wenkbrauw lift bij de man

De directe wenkbrauw lift bij de man voor laaghangende wenkbrauwen: een prima oplossing onder plaatselijke verdoving en met een goed natuurlijk effect

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg van Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen:

Bij mannen is de wenkbrauwpositie sowieso veel lager dan die bij vrouwen. Echter door veroudering en het steeds fronsen, kan de wenkbrauw positie bij een man ook echt te laag worden. We merken dit door dat onze bovenoogleden veel meer overhangen en we de hele dag bezig zijn om onze wenkbrauwen te liften door het voorhoofd omhoog te trekken en daardoor ook veel dwarse rimpels hebben op ons voorhoofd (zie op de linker foto hieronder). Dit geeft ons een moe uiterlijk, we hebben einde van de dag een enorm vermoeid gevoel van het voorhoofd en de oogleden en hebben ook met regelmaat echt hoofdpijn.

In al deze gevallen zal de doorsnee persoon/ man denken: ik heb last van mijn oogleden en heb een ooglidcorrectie nodig: dat zal alleen, wanneer je niets aan je wenkbrauwpositie doet, uiteindelijk maar een beperkt en vaak niet voldoende effect geven om van je vermoeid uiterlijk en je vermoeidheid af te komen.

Een beginnende laagstand van de wenkbrauwen door te forse activiteit van je fronsspier (m. corrugator) kan in een vroeg stadium al worden opgelost door een behandeling met botulinetoxine (BOTOX): hierdoor ontspant zich de frons spier en gaat de wenkbrauw weer op een wat natuurlijke wijze hoger staan en verdwijnt de frons.

Wanneer de wenkbrauw al veel lager staat is een botox behandeling niet voldoende en moeten we de wenkbrauw extra zien te liften: dit kan op verschillende manieren, maar een van de manieren is de zogenaamde directe wenkbrauw lift: er wordt dan huid direct boven de wenkbrauw weggehaald op dusdanige wijze dat het littekentje dat ontstaat tegen de haren van de wenkbrauw komt te liggen waardoor het op termijn (na 6-12 maand) niet of nauwelijks meer zichtbaar is (zie foto’s hieronder voor en 1 jaar later na een directe wenkbrauw lift)

Het resultaat van een directe wenkbrauw lift bij een man. Links voor de behandeling met flink overhangende oogleden als gevolg van laagstand van de wenkbrauwen en veel diepe dwarse rimpels van het voorhoofd als teken van veel optrekken van het voorhoofd. Rechts: 1 jaar na een directe wenkbrauwlift met nauwelijks zichtbare littekens tegen de haren van de wenkbrauw aan en nu veel minder diepe dwarse rimpels op het voorhoofd. Bovendien zijn de bovenoogleden weer normaal zichtbaar.

Mocht men überhaupt geen tot nauwelijks zichtbare littekens willen boven de wenkbrauw dan is een voorhoofdslift ook een zeer goede mogelijkheid: maar dat is een ingreep die niet onder plaatselijke verdoving kan maar alleen onder algehele narcose. Ook hierin is Prof. dr. Berend van der Lei gespecialiseerd: Prof. dr. Berend van der Lei is dé specialist op het gebied van het liften van de wenkbrauw en het voorhoofd/voorhoofdsliften: zijn resultaten en technieken zijn regelmatig gepresenteerd op internationale conferenties en gepubliceerd in de internationale literatuur (zie onder 1-3).

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van lip- tot wenkbrauwlift, Brotox, botox filler, bovenooglid correctie, onderooglid/wallen onder de ogen correctie, tot en met de deep-plane facelift), bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice van Prof. Dr. Berend van der Lei aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren. Bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

 

Internationale publicaties Prof. dr. Berend van der Lei op het gebied van de wenkbrauw en voorhoofd (wenkbrauwlift en voorhoofdsliften)

  1. Huijng M, Van der Lei B. The gullwing mid-forehead lift. Ann Plast Surg 64: 713-717, 2010.
  2. Huijing MA, van der Palen J,Van der Lei B. Observations of the effect of upper eyelid blepharoplasty on eyebrow position in a consecutive series of patients. J Plast Reconstr Aesthet Surg 67: 1242-1247, 2014.
  3. Gulbitti HA, Stakelbeek C, Van der Lei B. Long-term evaluation of endoscopic – and open forehead lifts: a morphometric analysis. Plast Reconstruct Surg aug 1: 150(2) 289-298, 2022

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina