Vragen over een bovenooglidcorrectie

Waarom een bovenooglidcorrectie?

Met het ouder worden rekt de huid van de bovenoogleden meer op en gaat deze steeds meer over de wimpers hangen. Dit geeft vaak de volgende klachten: een zwaar en vermoeid gevoel, er moe en minder uitgerust uitzien, en huid hangend op de bovenoogleden.

Dit alles zijn goede redenen om een een bovenooglidcorrectie te overwegen (zie ook foto hieronder).

Wat gebeurt er precies bij een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid van de bovenoogleden weggehaald: dit gebeurt bij Prof. Aesthetics onder plaatselijke verdoving. Na afloop wordt het wondje weer gehecht, deze valt precies in de plooi van het bovenooglid.

Voor wie is een bovenooglidcorrectie geschikt?

Voor iedereen die zich stoort aan het aspect van overhangende huid op de bovenoogleden en/of de eerdergenoemde klachten die dat met zich mee kan brengen: een zwaar en moe gevoel, er moe en minder uitgerust uitzien.

Ideale kandidaat voor een bovenooglidcorrectie: een 60-jarige vrouw die er vermoeid uitziet en huid hangend op haar bovenoogleden heeft (zie resultaat voor en na hieronder)

Hoe wordt een bovenooglidcorrectie uitgevoerd?

Vlak vóór de operatie tekent Prof. dr. Berend van der Lei het huiddeel af dat van de bovenoogleden moet worden weggenomen. Daarna wordt de huid verwijderd onder plaatselijke verdoving. Soms wordt er bij deze procedure nog meer uitgevoerd: weghalen van overtollig vet, dat zwelling ter plaatse van de mediale ooghoek veroorzaakt, de wenkbrauw inwendig gelift, de hefspier van het bovenooglid gecorrigeerd en soms de lachrimpels via een specifieke techniek verminderd.

Moet ik onder narcose voor een bovenooglidcorrectie?  Nee, zeker niet. Een ooglidcorrectie vindt bij Prof. Aesthetics plaats onder lokale verdoving. De ingreep duurt ongeveer 30-45 minuten en de verdoving is na ongeveer één uurtje uitgewerkt.

Is een bovenooglidcorrectie pijnlijk?

“Wie mooi wil zijn moet pijn lijden” maar dat geldt gelukkig niet voor een bovenooglidcorrectie. Omdat u plaatselijk verdoofd wordt, doet de behandeling zelf geen pijn en de prikjes voor de plaatselijke verdoving zijn zeer goed te verdragen. Na de ingreep ervaart u nauwelijks pijn, u heeft alleen maar een wat beurs gevoel. Eventueel kunt u hiervoor de pijnstiller paracetamol gebruiken.

Is er variatie in de uitgebreidheid van een bovenooglidcorrectie

Jazeker: er kan

  1. Alleen huid weggenomen worden
  2. Huid met een beetje spier en overtollig vet
  3. Tevens met liften van de wenkbrauw (inwendige wenkbrauwlift)
  4. Met verminderen van de lachrimpels
  5. Met correctie van de hefspier van het bovenooglid waardoor het ooglid weer meer open staat

 

Wat kost een bovenooglid correctie?

De kosten van een bovenooglid correctie hangen af van de uitgebreidheid van de procedure, zoals hierboven beschreven.

Bekijk ook de tarieven van Prof. Aesthetics.

Waarom is een ooglidcorrectie uitgevoerd bij Prof. Aesthetics door Prof. dr. Berend van der Lei duurder dan bij een huisarts?

Dit ligt aan het verschil in opleiding (en ervaring). Prof. dr. Berend van der Lei is een zeer ervaren plastisch chirurg en eerste hoogleraar Esthetische Plastische Chirurgie in Nederland (en zelfs Europa), dus u bent voor een bovenooglidcorrectie bij hem op het beste en hoogste adres.

De titel ‘Plastisch Chirurg’ is een beschermde titel in Europa. De titel ‘Cosmetisch arts’ mag iedereen voeren die een artsendiploma heeft afgelegd, dus ook de huisarts. Een ooglidcorrectie wordt bij Prof. Aesthetics dus altijd uitgevoerd door Prof.dr. Berend van der Lei zelf en dat verzekert u van het hoogst mogelijke niveau van opleiding, ervaring en zorg.

Hoelang duurt het voordat alles genezen is?

Dit verschilt van persoon tot persoon, maar gemiddeld duurt het 6 weken voordat het eindresultaat beoordeeld kan worden en het litteken goed genezen is. Het duurt een jaar voordat het litteken helemaal uitgerijpt is en niet meer rood is maar slechts een wit lijntje.

Hoelang blijft het effect van een bovenooglidcorrectie zichtbaar?

Dit verschilt van persoon tot persoon, maar meestal heeft men wel jaren plezier van een bovenooglidcorrectie (10 soms 15 jaar of langer). Omdat men natuurlijk door de jaren heen toch ouder wordt, kan het zijn dat na een aantal jaren de oogleden toch weer iets gaan hangen. Dan kunt u zeker overwegen om de ingreep nog eens te laten uitvoeren.

Zijn de littekens van een bovenooglidcorrectie duidelijk zichtbaar?

Bij een bovenooglid correctie zorgt Prof.dr. Berend van der Lei ervoor dat het litteken mooi in uw oogplooi valt. Wanneer u de ogen geopend heeft zal het litteken niet opvallen. Alleen aan de zijkant van het oog is het litteken beperkt zichtbaar omdat op deze wijze ook overhangende wenkbrauw huid aan de zijkant van het oog wordt behandeld (lateral hooding, Italiaanse methode). Het litteken kan de eerste maanden wel wat roodgekleurd zijn, waardoor het litteken nog wat opvalt wanneer u de ogen sluit.

Wat is het uiteindelijk resultaat van een bovenooglidcorrectie?

Het uiteindelijk resultaat van een bovenooglidcorrectie is dat er een natuurlijk fraai ogend resultaat ontstaat en de sociale omgeving denkt “wat ziet zij / hij“ er toch goed uit ! Echter de sociale omgeving kan niet zien (letterlijk geen operatieve tekenen zichtbaar) van wat er echt gebeurd is. U heeft weer gewoon de natuurlijk jongere en frissere uitstraling van weleer (zie foto’s hieronder).

Ideale kandidaat voor een bovenooglidcorrectie: een 60-jarige vrouw die er vermoeid uit ziet en huid hangend op haar bovenoogleden heeft. Na de behandeling heeft ze weer een natuurlijk frisse energieke uitstraling passend bij haar gevoel.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?

In zeer uitzonderlijke gevallen kan een bovenooglidcorrectie vergoed worden.

Hoe bereid ik me voor op een ooglidcorrectie?

  1. Stoppen met bloedverdunners: Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt,  zal dr. B. van der Lei u vertellen op welk moment u met deze medicijnen moet en/of mag stoppen. Soms dient u dit advies ook nog voor te leggen aan de arts die dit voor u heeft voorgeschreven om zeker te weten dat dit stoppen geen extra gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.
  2. Stoppen met roken: Roken vernauwt de bloedvaten en geeft daardoor meer kans op stoornissen in de wondgenezing. Daarom is het natuurlijk altijd beter is het om te stoppen met roken, maar voor een ooglidcorrectie is het niet per se noodzakelijk.
  3. Stoppen met alcohol : Alcohol maakt de kans op een bloeduitstorting of nabloeding groter. Wij adviseren u dan ook minstens 24 uur voor de ingreep geen alcohol te drinken.


Mag ik
na de behandeling zelf in de auto terugrijden?

Nee, na de ingreep mag u natuurlijk zelf niet autorijden. Neem iemand mee om u naar huis te laten brengen. Lukt dat niet, dan kunnen wij vanuit Prof. Aesthetics ook een taxi voor u regelen.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van lip- tot wenkbrauwlift, Brotox, botox filler, bovenooglid correctie, onderooglid/wallen onder de ogen correctie, tot en met de deep-plane facelift), bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice van Prof. Dr. Berend van der Lei aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren. Bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

ooglidcorrectie groningen

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina