Deep plane facelift: er op natuurlijke wijze jaren jonger uitzien!

Deep plane facelift door Prof. Dr. Berend van der Lei; er op natuurlijke wijze jaren jonger uitzien!

Het grote voordeel van de deep plane facelift, de voorkeurs facelift van Prof.dr. B. Van der Lei, is dat het leidt tot een fraai jonger natuurlijk uiterlijk zonder het probleem van een te strak onnatuurlijk uiterlijk, dat vele andere facelifts juist wel geven: bovendien is de houdbaarheid van een deep plane facelift aanzienlijk langer. Het belangrijkste principe van de deep plane facelift procedure is dat de weefsels onder de spierlaag opgetild en gelift worden, waardoor de huid aan de spierlagen blijft vastzitten; op deze wijze gaat uw gezicht er nooit te strak uit zien. Het tilt ook de wangen op van uw gezicht in het diepe vlak, zodat de toevoeging van vet of vulmiddel vaak niet nodig is.

Wat is nu een Deep Plane Facelift eigenlijk?

Het “deep plane oftewel diepe vlak” (zie illustratie hieronder laag4) is de term die wordt gebruikt om het anatomische-chirurgische vlak te beschrijven dat te vinden is tussen het SMAS-platysma-complex (dat is spier en fascia) en de diepere laag spieren die verantwoordelijk zijn voor de gezichtsuitdrukking. De deep plane procedure richt zich op het losmaken en verplaatsen van het SMAS-platysma complex (zie illustratie hieronder laag 3) met daaraan vast de huid in plaats van het alleen maar trekken aan de huid.

 

Uit: Mendelson BC, Aesthetic Plast Surg. 2008 Mar;32(2):185-95. Laag 3 is het SMAS-platysma complex, en eronder bevindt zich laag 4 het zogenaamde “deep plane vlak” van ligaments & spaces wat we los maken bij de deep plane facelift.

 

Deep Plane Facelift voor en na

Deze patiënt onderging een Deep Plane Facelift door Prof. dr. Berend van der Lei. Deze patiënt was zo blij met haar resultaten dat ze ons haar voor- en na-foto’s stuurde die ze met haar mobiele telefoon had gemaakt vlak voor en drie weken na de ingreep. Door deze dramatische transformatie ziet deze patiënt er minimaal 10 jaar jonger uit (Haar bovenoogleden worden pas gedaan 12 weken na de voorhoofdslift).

Hoe werkt een Deep Plane Facelift voor de hals?

Door chirurgische dissectie en verlenging van het diepe vlak in de nek is het mogelijk ook een grotere drapering van het platysma in de hals mogelijk te maken waardoor het aspect van de hals ook veel beter wordt.

Bovendien, door het gezicht meer verticaal te liften worden de wangen, die ook uitzakken met de jaren, ook weer gelift (zie op de selfies/ foto’s hierboven).

Deep Plane Facelift gecombineerd met een halslift

Afhankelijk van de mate waarin de hals is uitgezakt, kan de operatie worden gecombineerd met een specifieke lokale hals-lift, een zogenaamde platysmaplastiek. Via een kleine nauwelijks voor het oog zichtbare incisie onder de kin kunnen verticale banden in de hals worden aangespannen en kan het vet dat zich hieronder bevind en met jaren toeneemt, worden verwijderd.

Deep Plane Facelift gecombineerd met een voorhoofdslift

Afhankelijk van de mate van het hangen van de wenkbrauwen en de mate van dwarse rimpeling van het voorhoofd (zie de foto’s/selfies hierboven), kan de operatie ook worden gecombineerd met een voorhoofdslift: of (1) via een zogenaamde kijkoperatie, waarbij via kleine sneetjes in de behaarde hoofdhuid het hele voorhoofd en de wenkbrauwen worden gelift of (2) via een zogenaamde open voorhoofdslift waarbij en de wenkbrauwen worden gelift en het voorhoofd minder hoog wordt. Het uitvoeren van een voorhoofdslift maakt het resultaat vaak nog beter en maakt de balans natuurlijker en minstens 10 jaar jonger (zie de foto’s/selfies hierboven).

Deep Plane Facelift complicaties

Hoewel complicaties van een deep plane facelift zeldzaam zijn, moeten wel op de potentiële risico’s worden gewezen:

  • Zenuwbeschadiging: zenuwbeschadiging treedt op bij minder dan 1% van de patiënten wanneer deze wordt uitgevoerd door een ervaren deep plane facelift plastisch chirurg zoals Prof. dr. Berend van der Lei.
  • Andere complicaties: Zoals bij elke plastisch chirurgische ingreep, zijn er ook andere risico’s, complicaties en consequenties, zoals zwelling, blauwe plekken of infecties.

 

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg

De expertise van Prof. dr. Berend van der Lei op het gebied van de deep plane facelift-techniek plaatst hem onder een van de meest ervaren plastisch chirurgen in Nederland op dit gebied.

Door het kiezen van een deep plane bekwaam plastisch chirurg zoals Prof. dr. Berend van der Lei zorgt ervoor dat bij u de deep plane facelift met de hoogste precisie wordt uitgevoerd, waardoor de kans op complicaties tot een minimum worden beperkt. Zijn uitgebreide ervaring, in combinatie met het gebruik van aanvullende technieken zoals een endoscopische voorhoofdslift, midfacelift, wenkbrauwlift etc maakt dat patiënten een natuurlijk ogend resultaat krijgen.

Mocht u overwegen om deep plane facelift-procedures te willen laten uitvoeren, dan weet u wat een deep plane facelift is en raadpleegt u een chirurg van het kaliber van Prof. dr. Berend van der Lei om ervoor te zorgen dat u in deskundige handen bent.

Natuurlijke resultaten, betrouwbaar en bereikbaar!

Prof dr Berend van der Lei heeft meer dan 1.000 gelaatsoperaties en vele honderden facelifts uitgevoerd.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van lip- tot wenkbrauwlift, Brotox, botox filler, bovenooglid correctie, onderooglid/wallen onder de ogen correctie, tot en met de deep-plane facelift), bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice van Prof. Dr. Berend van der Lei aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren. Bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina