De draad lift: letterlijk en figuurlijk de draad van de kleren van de keizer

De draad lift: letterlijk en figuurlijk de draad van de kleren van de keizer: werken maar kort en geven geen duurzaam resultaat! Bezint eer ge begint!

Prof. dr. Berend van der Lei, Prof. Aesthetics te Haren nabij Groningen: in toenemende mate worden draad liften aangeboden om uitgezakte weefsels van je gelaat te kunnen liften; het gebruik van dergelijke draden is relatief eenvoudig en wordt massaal aangeboden door vele soorten dokters: het principe is eenvoudig: de draden hebben weerhaakjes, de draden worden door de weefsels getunneld en vervolgens wordt het weefsel aangehaakt door de weerhakjes en daardoor gelift.

Je hebt direct een duidelijk zichtbaar en dat vaak al mooi is: echter geloven dat dat mooie resultaat lang zo zal blijven bestaan is geloven in sprookjes.

We hebben een wetenschappelijk onderzoek (zie referentie 1) gedaan naar alle literatuur over resultaten van draad liften; steeds is er direct na de behandeling resultaat maar na maximaal een half jaar zie je er niets meer van: geen resultaat meer: Hoe komt dat nu?

Dat komt omdat de weerhaakjes in de weefsels uitscheuren en dat is logisch zeker als je bedenkt hoe je gezicht op en neer schudt en beweegt bij gewoon lachten, rennen, in een open auto of op de fiets rijden etc. Het scheurt dus uit: alleen als je al die tijd niets doet en geen enkele beweging uitvoert zou het effect eeuwig kunnen duren (maar ja dat is alleen als je niet leeft).

Draad liften met draden met weerhaakjes werken dus alleen direct na de behandeling en na 3-6 maand is er geen effect meer en is het net als rondlopen in de kleren van de keizer: geloven in iets wat er niet is. De overeenkomst is verder dat het onzichtbare resultaat ook nog eens heel veel heeft gekost!

Als iets in je gezicht gezakt is en gelift moet worden, zal het meestal via een plastisch chirurgische ingreep moeten worden uitgevoerd: een gezakte wenkbrauw via een wenkbrauw lift of een voorhoofdslift, een gezakte mondhoek via een mondhoeklift, een gezakte bovenlip via een lip lift, een gezakt ooglid via een ooglidcorrectie of oog lift en een gezakte hals en kaaklijn het beste via een deep plane facelift.

Heeft u klachten over het aspect van uw gelaat waarbij delen zijn uitgezakt of zijn gaan hangen, dan kunt u hierover een consult afspraak te maken bij Prof. dr. Berend van der Lei in zijn private practice Prof. Aesthetics te Haren voor de regio Groningen.

Prof. dr. Berend van der Lei zal dan uitgebreid met u de tijd nemen om tot een juiste diagnose en een voor u best passend behandelplan te maken: ‘shared decision’ heet dat. In overleg met u en rekening houdend met al u wensen en mogelijkheden voor u de best passende oplossing en behandelplan maken.

Prof. dr. Berend van der Lei cosmetisch en plastisch chirurg

Behalve de ooglift, wenkbrauwlift, mondhoeklift voert prof. dr. Berend van der Lei ook de deep plane facelift uit: de gouden standaard voor het verkrijgen van een natuurlijk resultaat van uw gezicht.

Prof. dr. Berend van der Lei heeft door zijn jarenlange ervaring en het hebben uitgevoerd van vele duizenden lifts in gezicht met alle varianten en aanvullende behandelingen erbij zoveel kennis en zicht op wat er voor mogelijkheden zijn, waardoor hij ook voor u de best passende oplossing kan aandragen. Soms kan zelfs een relatief kleine behandeling voldoende zijn of zelfs een filler of een behandeling met botox.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van botox, filler, ooglidcorrectie tot en met de deep-plane facelift) bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren (Groningen); bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Referentie 1. Gülbitti HA, Colebunder B, Pirayesh A, Bertossi D, van der Lei B.Thread-lift sutures. Still in the lift? A systematic review of the literature. Plast Reconstruct Surg 141: 341e-347e, 2018.

Prof. dr. Berend van der Lei cosmetisch en plastisch chirurg

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina