De lip-lift: geen alternatief voor lip-vergroting

Prof. dr. Berend van der Lei van Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen: het is me de laatste tijd opgevallen dat veel jongeren denken dat een lip-lift de aangewezen methode is voor permanente vergroting van je bovenlip. Dit wordt helaas ook gepropageerd door veel klinieken die dit aanbieden: zie hierna bijvoorbeeld een citaat van een dergelijke kliniek:

“Zijn uw lippen erg smal en zou u graag vollere lippen willen hebben? Dan kan dit gecorrigeerd worden met een lip-lift.”

Deze tekst suggereert dat je vollere lippen krijgt van een lip-lift. Dit is echter een sprookje. Een denkfout die rondzingt op onze sociale media en in vele reclames, maar het is absoluut niet waar. Een lip-lift bij een jong iemand leidt vaak tot een misvormde verhouding van de onder- en bovenlip. Daarnaast ontstaat er een veel te korte, onnatuurlijk lijkende bovenlip terwijl de zijkant van de bovenlip juist langer is en dus lijkt te hangen. Er is dan sprake van een regelrechte verminking van je bovenlip lip (zie de foto rechts hieronder). Bovendien is bij jonge mensen het litteken onder de neus van een bovenlip vaak gedurende jaren maar al te zichtbaar en soms ook nog dik (zie ook foto hieronder). NIET DOEN DUS!

Schematische weergave van het ontwerp van de zogenaamde lip-lift en het resultaat ervan bij een jongere. Het litteken is te duidelijk rood zichtbaar en de bovenlip is in het midden relatief veel te kort en aan de zijkant te lang. Resultaat is een lelijk onnatuurlijke uitstraling met te veel blootliggende tanden.

De enige goede reden om een lip-lift uit te voeren is als je bovenlip lip relatief lang is. Dat kan in uitzonderlijke gevallen de aanleg ervoor zijn, of door veroudering wat vaker voorkomt. Een relatief lange bovenlip lijkt “lijzig” en ook oud; door dan een lip-lift uit te voeren klopt hierna de verhouding weer van de boven- en onderlip en zie je vervolgens ook weer iets meer van het lippenrood. Maar dit is geen echte volume toename, meer een toegenomen zichtbaarheid van de bovenlip. Als het lipvolume is afgenomen door het ouder worden of in aanleg op jongere leeftijd niet zo groot is, dan is de enige goede oplossing het vergroten van je bovenlip met een lipfiller.

Het plaatsen van een lipfiller bij Prof. Aesthetics gebeurt altijd onder een lokale verdoving, zodat de filler zonder pijn geplaatst kan worden. We streven naar een mooi natuurlijk resultaat waarbij de verhouding tussen boven- en onderlip klopt (1/3 versus 2/3). De methode die we hiervoor gebruiken wordt in turbotaal op sociale media ook wel de Russische methode genoemd; met slechts 1 cc lipfiller bereik je al een fantastisch mooi resultaat. Blijkt dit na 2-4 maand niet voldoende te zijn, dan kan een aanvullende behandeling plaats vinden zodat er een maximaal fraai resultaat ontstaat, dat natuurlijk oogt en niet buiten proporties is. Een dergelijk resultaat blijft meer dan een jaar zichtbaar.

Prachtig voorbeeld van een natuurlijke lipvergroting met respect voor behoud van de ideale verhouding tussen boven- en onderlip.

Wat er ook aan de hand is met uw lip, lipvolume en/of liplengte, Prof. dr. Berend van der Lei zorgt ervoor dat de balans van uw lip / bovenlip / onderlip en de verhouding hiertussen weer zodanig herstelt wordt dat uw er duidelijk weer jeugdiger en jonger uitziet. En dat is wat Berend van der Lei altijd voor ogen staat: een natuurlijk ogend goed uitziende verhouding van de lippen te (re)creëren: zoals we in het Engels mooi kunnen zeggen “to preserve and enhance your natural beauty”.

Voor optimale zorg, advies en behandeling van uw gezicht (van liplift, Brotox, botox filler, bovenooglid correctie, onderooglid/wallen onder de ogen correctie, tot en met de deep-plane facelift), bent u bij Prof. Aesthetics in Groningen en Haren op het “hoogste” en beste adres; mijn private practice van Prof. Dr. Berend van der Lei aan de Nieuwe Stationsstraat 4 te Haren. Bel voor een afspraak: 050 – 879 6007, dagelijks van 8:30-17:00 uur bereikbaar. Of boek zelf in via de online agenda.

Behandelingen

Nieuwste blogs

Deel deze pagina